FBI-verslaggeving

IMC: FBI en ander legalbreaking news

 
Deze pagina wordt bijgewerkt telkens we nieuwe informatie krijgen. Gelieve de datum/tijd op een vertaling te zetten en vergelijk het met het Engelse origineel of het gebaseerd is op de laatste versie.

Bijgewerkt op 9 oktober, 19GMT

Perscontact: imc-press(a)indymedia.org

Wie nam Ahimsa?

 • Op donderdag zeven oktober rond 18 GMT stopten twee Indymedia servers, gehost bij Rackspace in Engeland met werken.
 • De servers (ahimsa) hosten de sites van meer dan 20 lokacle collectieven, radio-streams voor verschillende radio-stations, BLAG (a GNU/Linux distributie) als zowel andere projecten.
 • Indymedia werd niet als eerste op de hoogte gebracht van deze actie, alook werd ons niet verteld waarom de hardware is meegenomen, door wie en wie het nu bezit.
 • Indymedia bracht een persmededeling uit die wereldwijd werd overgenomen. Het werd gevolgd door allerlei speculaties over de reden waarom.
 • De volgende dag, 8 oktober, verklaarde Rackspace dat ze gehandeld in verzoek op een "Commisoner's dagvaardiging. "Rackspace handelt al een goede brave burger en werkt mee met internationale justiciële overheden. Het gerecht voorkomt dat Rackspace verder nog zal reageren omtrent dit onderwerp."
 • Indymedia slaagde er niet in om informatie te krijgen van overheden in de USA en het VK.
 • Volgens een AFP verslag, gepubliceerd op 8 oktober, "gaf de F.B.I. toe dat er een dagvaardiging was maar dat deze er kwam op verzoek van de Italiaanse en Zwitserse overheden. 'Het is geen F.B.I.-operatie,' zei F.B.I.-woordvoerder Joe Paris tegen AFP." Indymedia kon geen onmiddelijke bevestiging krijgen over deze verklaringen.
 • Tweede persverklaring
Waarom werden meer dan 20 Indymedia-sites neergehaald?
 • Indymedia heeft geen enkele informatie over de redenen en de aard van het bevel en over de genomen acties.
 • Indymedia weet niet of Rackspace het bevel kreeg om informatie te verstrekken over de servers, over de hardware( servers and schijven). Blijkbaar werd de hardware afgegeven.
 • Indymedia weet niet of Rackspace een bevel gekregen heeft om te zwijgen, welke legale middelen werden gebruikt om hen te laten handelen zoals ze deden of hun rechtsdienst tijd genoeg had om dit verzoek te bekijken.

Direct betrokken Indymedia-sites

De lijst van de getroffen lokale Indymedia-sites:Ambazonië, Uruguay, Andorra, Polen; Westen Massachusetts, Nice, Nantes, Rijssel, marseille (allemaal in Frankrijk), Euskal Herria (baskenland), Luik, Oost-en West-Vlaanderen, Antwerpen (allemaal Belgisch), Belgrado, Galizië, Italië, Brazilië, Engeland, een deel van de Duitse site en de globale Indymedia Radio-site.


Rackspace's verklaring, 8 oktober

"Rackspace Managed Hosting, een bedrijf gebaseerd in de U.S.A. met afdelingen in Londen, handeldU.S. based company with offices in London, leeft een grerechtsbevel na, volgend naar het Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT), wat het mogelijk maakt om procedures op te stellen voor landen om elkaar te helpen bij onderzoeken naar witwasserij, terrorisme en ontvoeringen.Rackspace antwoordde op de dagvaardiging van een Commissioner, ondergebracht onder Titel 28, United States Code, Section 1782 in een onderzoek dat niet gebeurd in de US.A. Rackspace handelt al een goede brave burger en werkt mee met internationale justiciële overheden. Het gerecht voorkomt dat Rackspace verder nog zal reageren omtrent dit onderwerp."


Legale informatie (MLAT, etc.)

Achtergrond vh MLAT - Mutual Legal Assistance Treaty - kan gevonden worden om onderstaande websites. De MLATs zijn bilaterale overeenkomsten die de USA een groot aantal landen liet ondertekenen. Deze overeenkomsten laten de USA toe "om dingen te doen binnen andere landen" die eerder niet mogelijk waren wegens schenden van de nationale soevereiniteit. Zo zijn de , MLATs een voorbeeld van "slechte" of" globalisatie van bovenuit".

Intro: http://www.statewatch.org/news/2003/jul/08euus.htm Achtergrond op Sectie 1782 - Deze sectie van de de USA-code staat toe dat er samenwerking komt met een vreemd of internationaal onderzoek, zelfs tijdens een inleidende onerzoeksfase.

Intro: http://assembler.law.cornell.edu/uscode/html/uscode28/usc_sec_28_00001782----000-.html Bijkomende links voor meer informatie:

 • http://travel.state.gov/law/mlat.html
 • http://www.lexum.umontreal.ca/mla/en/
 • http://www.sas.ab.ca/uncp/Documents/c1698e.html
 • http://www.oas.org/juridico/MLA/en/can/en_can_prost.en.html
 • http://www.refuseandresist.org/big_brother/012801searching.pdf

Indymedia & de FBI: eerdere gebeurtenissen.

Eerdere incidenten met de FBI, CIA of andere VS-autoriteiten bevatten:


add a comment on this article

Why am I not able to get certain imc sites

shebib 28.Dec.2004 02:35

I read a rediculous attack comment on me posted on Victoria indy media several weeks ago. Then I was unable to log onto site either of the Victoria Indy media or the Vancouver station. Does anyone understand how they can block my computer from access to these sites ?When I try to log to either of these stations a screen come up which says page not available. What would cause that ? If you can help I can be emailed at  davidshebib@telus.com.thanks

cnaizheng

cnaizheng 25.Sep.2008 06:02

中国癌症网 肺癌 肺癌 胃癌 胃癌 肝癌 肝癌 肾癌 食道癌 子宫颈癌 乳腺癌 卵巢癌 直肠癌 结肠癌 皮肤癌 甲状腺癌 胰腺癌 前列腺癌 膀胱癌 骨癌 鼻咽癌 脑瘤

We will be watching

duffers 04.Feb.2011 15:54

Hampshire seo company are taking continuous surverys of user behaviour online. Check their site for updates on 2011 behaviours.