VK: TERRORISME

London Calling

 

Op donderdag 7 juli waren er drie explosies in de Londense metro; ook op een Londense bus ontplofte een bom die het dak van de bus de lucht in blies. Er was vooraf niet gewaarschuwd voor de aanslagen. Een onbekende groep die zichzelf aan Al Qaeda linkt heeft de verantwoordelijkheid opgeëist op een gekende Jihadistische website [offline - zie screenshot | Engelse vertaling], maar dit werd nog niet bevestigd. De BBC heeft het over een voorlopig dodental van 38 en een 700-tal gewonden, terwijl The Sun (niet een van de meest betrouwbare Britse kranten) nu 53 dodelijke slachtoffers meldt. Er doen berichten de ronde dat de Israëlische ambassade getipt was, hoewel een woordvoerder van Scotland Yard dit ontkent. Transport binnen de Britse hoofdstad wordt geleidelijk terug normaal: buslijnen gaan weer open, al moeten de pendelaars en toeristen nog steeds rekenen op rivierboten, taxi's, privé-transport en natuurlijk de eigen voeten voor vele verplaatsingen.

Indymedia posts (EN): [ 1 (IMC-UK Verklaring) | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | van Portland Indymedia ]

Solidariteitsverklaring: [ 1 | Verschillende religieuze leiders | 2 | 3 | 4 | 5 ]
Officiële verklaringen: [ Number 10 | London Metropolitan Police | Transport For London ]
Andere media: [ The Guardian | Wikipedia (EN) | Wikipedia (NL) | Al-Jazeera ]
Reisinformatie: [ National Rail ]

.

Maak een aanvulling op dit artikel