3

Women on Waves naar Portugal

 
Na ruim twee weken voor de kust van Portugal te hebben gelegen, is het Women on Waves schip Borndiep terug. Hoewel het schip nooit heeft kunnen aanmeren in Portugal, kijkt Women on Waves positief terug op de reis. Wel is de actiegroep bang dat het verbod tot toegang een gevaarlijk precedent schept voor alle varende actiegroepen [ lees verder ].

De Portugese regering verbood -tegen internationale wetten in- Borndiep toegang tot Portugees water. Ze stuurden marineschepen en verklaarden geweld te gebruiken als het schip toch zou proberen het land binnen te varen. Abortus is in dat land nog altijd zo goed als verboden en Women on Waves ondersteunt de strijd voor legalisering ervan [ Lees deze feature verder ].

[ Women on Waves | Indymedia Portugal | Criminalisering van abortus in Portugal | Abortusstrijd in Portugal ]

[article.homepage.prefix]: http://indymedia.nl

[article.addcomment]