3

Massale demonstraties en manifestaties tegen Kabinet Balkenende II

 
Een grote demonstratie en manifestatie tegen de regering en het beleid staat voor deze zaterdag op de agenda. Hiervoor is breed gemobiliseerd, onder andere met gratis treintickets voor vakbondsleden (FNV en CNV) en Keer-het-Tij bussen uit het hele land. Het programma op de Dam start om elf uur. Rond twaalf uur start de demonstratie naar het Museumplein, waar de manifestatie van de vakbonden om tien uur start met een voorprogramma.

Tegelijkertijd is er ook een groot aantal alternatieven om te demonstreren met Keer het Tij of de vakbonden. Zo is er een oproep voor flexwerkers, zwartwerkers en migranten om gezamenlijk te demonstreren in een blok. Ook is er een oproep voor een anarcho-blok en een oproep voor een "betoging tegen de politiek" door de volkswijken. Aan de andere kant zijn er ook studenten die betaald gaan demonstreren. Zie voor meer achtergrondinformatie ook de volgende artikelen: [ 1 | 2 | 3 ].

Ook vanuit je luie stoel kan je meedemonstreren, maar je kan natuurlijk ook posters plakken in je eigen wijk met de speciale Loesje actieposters. Tijdens de demonstraties zendt Radio ZwartRood Actief live over het internet een programma uit over de acties [ stream 40kb | 80kb ]. Er is een oproep om informatie door te bellen voor de radio en nieuws ook op Indymedia.NL te plaatsen.

[ Radio Zwartroodactief.nl | Keer het Tij | Vakbondsactie | Grootverdieners |Hete herfst met stakingen en acties ]

[article.homepage.prefix]: http://indymedia.nl

[article.addcomment]