3

Brede demonstratie tegen deportatiepolitiek

 
Een indrukwekkende groep mensen liep zatermiddag door Amsterdam in een demonstratie onder het motto "Stop de Uitzettingen, van harte pardon!". Veel vluchtelingen en gezinnen liepen mee in de stoet waaraan volgens getuigen 10 tot 15 duizend deelnamen.

Volgens een verslag had de demonstratie vooral het karakter van een stille tocht, met hier en daar een groep met fluitjes. Volgens anderen was de demonstratie erg kleurrijk. Het AFA-blok zorgde voor veel animatie met een radiowagen en een sambaband. Dit blok demonstreerde niet alleen tegen de voorgenomen massale uitzettingen van vluchtelingen, maar ook voor open grenzen en tegen tegen Fort Europa. Zie voor meer verslagen van de demonstratie de volgende bijdragen: 1 | 2 | 3 | deutsch.

Op de Dam werden vele toespraken gehouden [ serie 1, serie 2 | programma ]. De demonstratie was op initiatief van platform Keer het Tij, dat ook een ludieke actie organiseerde op 7 april in Den Haag. In andere landen zijn er protesten bij de Nederlandse ambassades.

Tijdens de demonstratie in Amsterdam waren er livereportages op de Amsterdamse vrijeradio [ interviews ].

Op de Dam werden vele toespraken gehouden [ serie 1, serie 2 | programma ]. De demonstratie was op initiatief van platform Keer het Tij, dat ook een ludieke actie organiseerde op 7 april in Den Haag. In andere landen zijn protesten bij de Nederlandse ambassades.

[ Fotoverslagen 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ]

[ eerdere features "Deportatiecentrum Schiphol. Niet Openen maar Slopen" | Actie Zestienhoven | Meer acties en achtergronden ]

[article.homepage.prefix]: http://indymedia.nl

[article.addcomment]