Euromayday arriveert in Amsterdam!

 
1 Mei is in Nederland traditioneel de dag na Koninginnedag. Uitbuikend van de tompoezen en oranjebitters is de gemiddelde arbeider niet bezig met de strijd tegen zijn uitbuiting, maar met zijn aankopen van de vorige dag. Afgezien van een toevallige nostalgische manifestie waar PvdA-achterban met veel geknipoog de Internationale zingt, is er hier al jaren geen echte viering van de dag van de arbeid meer - laat staan dat het een dag van actie is.

Maar vandaag verandert dit! Op het moment is in de Vrankrijk in Amsterdam de introductie van de eerste Nederlandse Euromayday bezig, in navolging van deze actiedag die sinds een aantal jaar in vooral Zuid-Europa en de UK georganiseerd wordt. ´Educatieve wandelingen´ naar plekken van flexwerk en precaire arbeid worden afgewisseld met video´s, live streaming updates van andere Euromaday-steden en toespraken.

Check Indymedia om te weten wat er gebeurt of kom naar de Vrankrijk en doe mee.

[Euromay in Amsterdam| Euromayday website| Indymedia Global|Videostream| Radio wanklank (vf 16.00u)]

homepage:: http://indymedia.nl

add a comment on this article