www.semperfidelis.ro

 
Securitatea nationala nu mai este de mult o problema strict militara, diplomatica sau politica. In toate tarile democratice populatia este chemata sa sprijine institutiile statului in acest domeniu extrem de complex si de dinamic, prin vocea organizatiilor nonguvernamentale mai mult sau mai putin specializate. Prin actiuni diverse, de la dezbaterile publice pe marginea unor acte normative si derulari de proiecte si programe specifice, pina la sesizarea institutiilor abilitate privind abuzuri sau ilegalitati, ONG-urile reprezinta un puternic factor de influenta si presiune in eficientizarea structurilor de stat care sufera, de multe ori, de lipsa de transparenta, mentalitati excesiv conservatoare si anchiloza profesionala.

In Romania, cele citeva organizatii nonguvernamentale din domeniul securitatii nationale inca mai functioneaza pe principiul obedientei fata de institutia "mama", iar parte din numele fondatorilor si membrilor sint contestate sau controversate. Va propun solutia unei fundatii in care sa se regaseasca toti cei care au ceva spus in acest domeniu si nu s-au simtit reprezentati de celelalte ONG-uri sau protejati de structurile in care activeaza.

Pentru detalii, va rog sa consultati AICI o prima varianta de statut si sa participati la finalizarea demersului cu propuneri de modificari pina la forma general acceptata (postati la comentarii, trimiteti articol direct pe site, sau imi scrieti pe adresa de mail  impulsmay@yahoo.com).

Mai mult, toti cei care doresc sa devina membri si sa puna bazele acestei fundatii sint bineveniti.

Pe romaneste, hai sa facem ceva serios si constructiv cu experienta, curajul, mintea si sufletul nostru. Altfel, aceiasi ciobani postdecembristi vor dicta la nesfirsit destinele fiecaruia dintre noi.

Nota- trimiteti ideile voastre, propunerile, variantele, modelele de embleme s.am.d., ca sa facem ceva ca lumea!

homepage:: http://romania.indymedia.org

add a comment on this article