Zwitserse politie-agenten riskeren celstraf

 
Zwitserse politie-agenten riskeren celstraf

In mei 2003 blokkeerde een groep activisten de Aubonne-brug, om een delegatie te beletten de G8-top in Evian te bereiken. Politie-agenten sneden het klimtouw door en doodden zo bijna twee activisten. Nu staan de agent die het touw doorsneed en zijn meerdere terecht. Drie rechters zaten het proces voor dat van 13 tot 15 februari plaatsvond. Meer dan 25 getuigen, waaronder hoge politiefunctionarissen en activisten die zich op de brug bevonden, waren opgeroepen voor het proces in Nyon. De agenten worden beschuldigd van het toebrengen van ernstige lichamelijke letsels en nalatigheid. Martin Shaw viel zo'n 25 meter, met o.a. een gebroken rug, gebroken bekken en verbrijzelde voet tot gevolg. Ondanks een groot aantal operaties zal hij nooit volledig herstellen. De tweede klimmer, Gesine Wenzel, leed meer dan een jaar lang aan het posttraumatisch stress-syndroom.

Rest van het verhaal hier

Links: Aubonne Bridge Solidarity Campaign | Bekijk de video van de actie | Pig Brother: Een compilatie van de brutaliteit van de politie in Zwitserland | Activist Trauma Network | Meer info over de Genua-processen

homepage:: http://ovl.indymedia.org

add a comment on this article