Solidariteit tegen de repressie in Barcelona

 
Solidariteit tegen de repressie in Barcelona

'We incasseren de zoveelste repressieve daad. Onze kameraden Ruben en Ignasi werden op 9 februari 2006 's morgens gekidnapt door de Catalaanse politie 'Mossos d'Esquadra' en rechtbank 13 van Barcelona. Ze worden beschuldigd van twee sabotage-acties (één tegen CIRE, een openbaar bedrijf dat de gevangenisarbeid organiseert, en één tegen Banco Sabadell, één van de bedrijven die Sergio L.D., het laatste individu dat opziet tegen rechtzaken naar aanleiding van de rellen tijdens de EU-top in 2002 te Barcelona, aanklagen.). Er wordt hen ook aangewreven deel uit te maken van anti-gevangenis en gevangenenondersteuningsgroepen. Hun solidariteit en politiek activisme, buiten de grenzen van de pseudo-gevechten die worden toegestaan en versterkt door de democratie, vallen nu onder een nieuwe reeks repressieve wetten ("Zero-tolerantie", zoals sommige politici vragen) die van Barcelona een nieuwe soort fascistische stad met progressief masker proberen te maken.
Ruben en Ignasi worden momenteel vastgehouden in gevangenissen niet ver van Barcelona. De eerste dagen waren zwaar, aangezien het ongelooflijk moeilijk is om wat informatie te bekomen over waar ze exact opgesloten zitten en hoe ze zich voelen. Dit vraagt veel tijd en energie (het echte doel van bureaucratie), maar wij voelen dat het belangrijk is dat zij weten (en dat we zelf weten) dat we hier nog steeds zijn, dat het leven verder gaat en dat de libertaire strijd verder gaat.

Meer hier

homepage:: http://ovl.indymedia.org

add a comment on this article