Internationale Actiedag tegen de Israelische aanvallen

 

Vandaag is een internationale actiedag tegen de Israelische aanvallen in het Midden-Oosten. In Amsterdam begint om 13:00 uur een breedgedragen demonstratie op het Beursplein.

Zoals je in de kranten kan lezen, bombardeert de Israelische luchtmacht sinds 12 juli Libanon en sinds juni Gaza, Palestina. Inmiddels zijn er meer dan 300 Libanese burgers omgekomen, zijn er meer dan 1000 gewond en is een half miljoen Libanezen op de vlucht geslagen. In Israel zijn 29 doden gevallen, waarvan 15 burgers, door de Katyusha raketten van Hezbollah. Libanezen schrijven dat Beirut verlaten is en dat een groot aantal woonwijken, wegen en bruggen geraakt is door de Israelische luchtaanvallen.

Zaterdag 22 juli: Internationale actiedag tegen de Israelische aanvallen

Lees meer: Artikel op indymedia.org | Nieuws uit Libanon | Oproep van de Libanese gemeenschap | Artikel over de racistische onderlaag van de mediaverslagen over de evacuaties | De zee bij Gaza huilt bloed | De Israelische censor | Fotos: cmaq gallery

Links: Indymedia Beirut | Indymedia Israel | International Middle East Media Centre | Palestine News Network | Electronic Intifada | Electronic Lebanon | Palestine Blogs

homepage:: http://indymedia.nl

add a comment on this article