Cameravrees bij politie

 
Ongeveer twee maanden geleden is Indymedia Nederland door de politie gebeld met de vraag een foto te verwijderen van een politieagente die zichzelf herkende en dit niet kon waarderen, er werd geschermd met portretrecht en auteursrecht en gedreigd met juridische stappen. Na geantwoord te hebben dat we er niet te veel voor voelden de foto's, die duidelijk nieuwswaarde hadden, zo maar te verwijderen hebben we er niks meer van gehoord. Zaak afgedaan zo dachten wij (Politie gedreigd wij geweigerd zoals wel vaker) tot dat we op geenstijl vandaag een filmpje zagen met daarin dezelfde vrouw en hetzelfde verhaal van dreigen met rechtzaken.
Blijkbaar is dit het nieuwe beleid om te voorkomen dat er beeldmatriaal op internet verschijnt met foto's van agenten die hun werk doen. Dat een heel politiekorps daarbij het recht op vrije nieuwsgaring ondergeschikt maakt aan de privé-grillen van 1 collega, iemand in een publieke functie is een verontrustende ontwikkeling.

Links

homepage:: http://indymedia.nl read more: http://www.indymedia.nl/nl/2007/07/46013.shtml

add a comment on this article