groenegordel

 
Lappersfort en Schipdonk

Er beweegt weer vanalles rond het Lappersfortbos. Stad Brugge heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de aanleg van een 2 vaksweg die gedeeltelijk door het Lappersfortbos loopt. Het openbaar onderzoek loopt en de plannen liggen ter inzage. Een bespreking daarvan vind je hier. Het Groene Gordel Front diende kort daarvoor nog klacht in bij de Brugse Ombudsman wegens totaal gebrek aan openheid rond de zuidelijke ontsluiting.
Een andere bedreiging voor het bos zijn de bouwplannen van Fabricom/Suez. Binnenkort moet er beslist worden of er nu al dan niet een kapvergunning afgeleverd wordt voor de kap van 3,5ha bos. Dit hangt af van de Vlaamse overheid.
Zie ook de stand van zaken rond het Lappersfortbos

De haalbaarheidsstudie Seine-Schelde West (pdf 20MB) (verbreding Schipdonkkanaal) bevat ook elementen die betrekking hebben tot het Lappersfort. Een nieuwe brug van Steenbrugge en de rechttrekking van de kanaalbocht aan het Lappersfort zijn overbodig als het Schipdonkkanaal verbreed wordt. Dat er nu een weg gepland wordt in een gebied dat gereserveerd is voor de verbreding van de Brugse Vaart wijst er op dat men ervan uitgaat dat de verbreding van het Schipdonkkanaal zal doorgaan. Alle betrokken dossiers zitten dan ook in handen van politici van één en dezelfde partij.

homepage:: http://ovl.indymedia.org read more: http://ovl.indymedia.org/archives/archive_by_id.php?id=418&category_id=18

add a comment on this article