hof Den Haag verbiedt ontruimingen

 
maandag 8 november heeft het gerechtshof in Den Haag uitspraak gedaan in een hoger beroep tegen de staat, aangespannen door een aantal panden in amsterdam, den haag, en leeuwarden. het betreft een mondelinge uitspraak, omdat een aantal van de panden op 9 november ontruimd zou worden. de schriftelijke onderbouwing komt later, de echte uitspraak is pas over twee weken.
het hof heeft hier besloten dat de panden niet ontruimd mogen worden. dit omdat iemand uit zijn woning zetten zonder dat daar een rechter naar heeft gekeken in strijd is met het europees verdrag voor de rechten van de mens.

deze uitspraak is officieel geen jurisprudentie, omdat het geen uitspraak van de hoge raad is. echter, de perswoordvoerder van het hof geeft al aan: 'Maar het hof heeft wel een principiële uitspraak gedaan waarom die ontruimingen niet mogen'.
hieruit valt af te lijden dat het de staat zou passen om zich koest te houden, in ieder geval tot er een uitspraak van de hoge raad is.

meer info en links na de klik

homepage:: http://indymedia.nl read more: http://www.indymedia.nl/nl/2010/11/71097.shtml

add a comment on this article