Archive of syndicated local features

<<<< You are on page 3 of 1069 pages >>>>
Jump to page:

Movilizaciones en Guadalajara

Mexico, 06.04.2004 23:14Rogue Valley Premiere of &quot;The Fourth World War&quot;

oso, 06.04.2004 14:18

wide awake film forum and the media collective presents:

The Rogue Valley premiere of the new Big Noise film
"The Fourth World War"

Saturday, April 10 at 7:00 pm
Meese Auditorium (in the Art Complex) at Southern Oregon University

!!free!!Oxygen Collective Is On The Road

o2, 06.04.2004 10:12

The Oxygen Collective is on the road! The Forest and Fire Roadshow is now in full swing. We all miss the beauty and love of the Siskiyou mountains and valleys, but it has been an inspiring four days on the road for the forest.

We have already given three presentations in Oregon and California, performed hours and hours of outreach on stilts and travelled hundreds of miles on board the biodiesel bus. And we are just getting started.

Picture nine people living on a bus. Four cell phones, five wireless laptops, two video and four still cameras, four pairs of stilts and one fifteen foot metal tripod. It is a sunrise to midnight odyssey.

Our energy remains high and our trip bird list is already over 60 so we could hardly imagine a better project to be part of. Continue on here for updates from each stop and check back every couple days for more updates.Protesten in Ierland en Nederland tegen EU

Netherlands, 06.04.2004 00:02

Terwijl in de Ierse media een felle criminaliseringscampagne is gestart tegen EU-protestbewegingen [ 1 | 2 | 3 ], nadert het einde van de Ierse voorzitterschap van de EU. De EU-fakkel wordt op 1 juli overgedragen aan de Nederlandse overheid.

In Ierland zijn er veel protesten in de week rond 1 mei, zoals een Critical Mass, geluidsdemo's, een No Borders Camp and een Reclaim The Streets, georganiseerd door het Dublin Grassroots Network. Op 1 mei, Mayday, zijn er de meeste protesten, rond thema's zoals migrantenrechten, wapentransporten en publieke ruimte, terwijl vakbonden hun Mayday-demonstratie laten schieten om de EU ruimte te geven om de uitbreiding van de Unie te "vieren" [ read more , Indymedia Ierland ].

In Nederland hebben diverse groepen en netwerken al aangekondigd ook acties en bijeenkomsten te organiseren. Het doel is om het verzet tegen de EU uit te dragen, alsook alternatieven voor te stellen. Voor wie de infodag zaterdag 3 april in Leiden gemist heeft, is er op 25 april een informatiedag over de EU, acties en alternatieven.

Lees hele feature voor aangekondigde acties in Nederland en meer, zie ook de EU-pagina's van Eurodusnie | globalinfo.nl | debat over alternatieven | EU-acties Amsterdam 97.Protesten in Ierland en Nederland tegen EU

06.04.2004 00:02

EU-protestactions in Ireland and the NetherlandsROGUES GALLERY REVEALED

Corporations BAD for Labor &amp; BAD for the Environment, 05.04.2004 00:00

CINTAS
COCA COLA
DOW
GAP
GENERAL ELECTRIC
MAXXAM
RIO TINTO
SMITHFIELD
SSA MARINE
WAL-MART
*AK STEEL *improvements after corporate campaign

Recognize any logos? What do you really know about these corporations?

Watch a 2 min. video clip of Karen Pickett, founding board member of the Alliance for Sustainable Jobs and the Environment, one of the authors of the ROGUES GALLERY report.Por unha Europa libre de patentes

03.04.2004 19:13

Por unha Europa libre de patentesRoma opstand in Slowakije

Netherlands, 03.04.2004 02:11

Begin februari kwam de Roma bevolking in Slowakije in opstand tegen bezuinigingen. Nieuw aangekondigde bezuinigingen van de regering zou deze gediscrimineerde bevolkingsgroep hard treffen. Als gevolg van de maatregelen trokken boze Roma spontaan de straat op. Een kleine groep Roma viel supermarkten aan en "plunderden" uit honger en woede de winkels. In de dagen daarop werden ook in andere steden producten gratis uit de supermarkten gehaald.

De regering besloot hard op te treden tegen de Roma. Ze stuurden 1600 politieagenten en 650 militairen naar de "probleemgebieden", de grootste politiemacht die op de been werd gebracht sinds 1989. Veel agenten bleken dronken te zijn tijdens hun dienst, wat resulteerde in mishandeling en discrimineerde uitingen tegen de Roma [Amnesty Report].

Voor veel mensen waren de plunderingen een manier om eindelijk eens weer aan normaal voedsel te komen. Veel gezinnen hebben moeite om aan eten te komen. "Waarom zouden ze niet plunderen", stelt een woordvoerder van een Slowaakse NGO. "Ze hebben geen geld. Een hongerige man zal op elke manier proberen om zijn familie van voedsel te voorzien, en zij denken dat het probleem alleen maar erger kan worden".

Lees de hele feature:reactivacion

Indymedia Colombia, 01.04.2004 00:51

Empleo y crecimiento: verdades y falsedadesM20 Coverage

Maritimes, 31.03.2004 09:00

M20 Coverage
Accounts of anti-war gatherings in Charlottetown, Fredericton and HalifaxM20 Coverage

Maritimes, 31.03.2004 09:00

M20 Coverage
Accounts of anti-war gatherings in Charlottetown, Fredericton and Halifax&quot;Deportatiecentrum Schiphol. Niet Openen maar Slopen&quot;

Netherlands, 29.03.2004 23:25

Activisten van de aktiegroep "Sluit de uitzetcentra" hebben maandagochtend in alle vroegte het binnenkort te openen uitzetcentrum Schiphol bezet. Zij eisten een open migratiebeleid, stopzetting van uitzettingen en de sloop van de in aanbouw zijnde gebouwen die enkel en alleen bedoeld zijn om onschuldige mensen op te sluiten tot hun deportatie. Activisten maakten met sloten de toegangshekken tot het bouwterrein vast, terwijl anderen zich op de daken van de gebouwen hesen of de gebouwen van binnen bezet hielden [ Fotoverslagen: 1 | 2 | 3 ]

Justitie wil over twee weken het centrum in gebruik nemen om uitgeprocedeerde en geillegaliseerde mensen op te sluiten in afwachting van hun gedwongen uitzetting. Maar dankzij de actie konden de bouwactiviteiten niet doorgaan.

Na zeven uur bezetting zijn de activisten op enkele na, één voor één gearresteerd. De meeste actievoerders gingen niet akkoord met het vrijwillig verlaten van het gebouw en zijn gearresteerd wegens "huisvredebruik". Dinsdag is iedereen vrijgelaten, naar verluid zonder dagvaarding.

[ Lees hele feature | Uitzetcentrum Schiphol nu bezet! | Fotoverslag Sluit de UItzetcentra! | Ooggetuigeverslag uitzetcentrum Schiphol | Vervolg Ooggetuigeverslag | Actie Zestienhoven | Meer acties en achtergronden ]&quot;Deportatiecentrum Schiphol. Niet Openen maar Slopen&quot;

29.03.2004 23:25

activists block construction of new deportationcentre at Airport Schipholstudentendemonstratie tegen overheidsplannen voor hoger onderwijs

Netherlands, 26.03.2004 22:25

Zo'n 4000 studenten uit het hele land verzamelden zich vrijdag de 26e in Amsterdam om te demonstreren tegen de nieuwe onderwijsplannen van de regering: HOOP. Dit plan leidt tot collegegeldverhoging, collegegelddifferentiatie, selectie aan de poort en het niet financieren van een tweede studie. In Groningen demonstreerden zo'n tweehonderd studenten.

De demonstratie in Amsterdam, georganiseerd door Platform Puinhoop werd gevolgd door een erg grote politiemacht. De studenten riepen leuzen zoals "weg met HOOP, onderwijs is niet te koop!" en "Hee hoo kabinet, jullie vragen om verzet!".

Maart vorig jaar was er ook een grote studentendemonstratie. De studenten eisten investeringen in het onderwijs en keerden zich tegen "liberalisering" van de onderwijsmarkt. Op 12 november 2002 was er massaal protest van studenten in Amsterdam, Groningen en Den Haag [ 1 | 2 | 3 ].

Foto's demonstratie Amsterdam en Groningen [ 1, 2 ] tekstverslag | Oproep | Platform Puinhoop, hun nieuwssectie en fotopaginaProtest tegen Landonteigening Palestijnen

Netherlands, 26.03.2004 15:45

Het Nederlands Palestina Komitee heeft zich teruggetrokken uit de organisatie die zaterdag op de Dam de Dag van het Land organiseert, nadat de Arabisch Europese Liga in Nederland besloot een radicale draai aan het gezamenlijke protest te geven. Zij vormen deze om tot een herdenkingsbijeenkomst voor de dinsdag vermoorde Yassin [ 1 | 2 | 3 ], de geestelijk leider van de Palestijnse radicale moslimbeweging Hamas.

Elk jaar zijn er wereldwijde protestacties tegen de landonteigeningen van Palestijnse bevolkingsgroepen en de landpolitiek van de staat Israël. Sinds 1948 is meer dan 70% van het land van de Palestijnen die in Israel wonen geconfisceerd. In plaats van deel te nemen aan de actie/herdenking op de Dam, houdt het Nederlands Palestina Komittee een boycotactie tegen producten uit Israël bij een supermarktvestiging in Amsterdam.

update 30/03: De manifestatie op de Dam legde vooral nadruk op de muur en de onteigeningen. Daarnaast werd Yassin herdacht en werd vooral opgeroepen tot steun aan het Palestijnse volk en hun verzet tegen de bezetting. Op 10 april organiseert de Palestina Solidariteit Groep een benefietfeestin de Vrankrijk.

Zie ook: Israel Assassinates Hamas Leader | Artikelen op Indymedia BE | Artikelen op Indymedia NL ]

Eerdere features: Golf van verzet tegen de apartheidsmuur | Internationaal gerechtshof buigt zich over Israelische muur ]Overheid verdedigt deportatiebeleid met intimidatie en repressie

Netherlands, 24.03.2004 02:44

In het kader van de acties voor een breed pardon was afgelopen zondag een actie gepland bij het deportatiekamp in Zestienhoven. Daarvoor werd zeer breed gemobiliseerd. Verschillende organisaties riepen op om ter gelegenheid van de internationale dag tegen racisme te gaan protesteren tegen het uitzettingsbeleid van de Nederlandse regering. Vanuit verschillende steden werden er bussen ingezet.

Van actie voeren kwam echter niets. De demonstratie werd met veel machtsvertoon onmogelijk gemaakt en door de politie verboden. Dit ondanks het feit dat de demonstratie wel officieel was aangemeld en alleen een burgemeester een betoging mag verbieden. Gecharterde bussen werden verplicht rechtsomkeert te maken. Ook mensen die op eigen kracht naar Rotterdam afgereisd waren werden heftig weggepest uit lijnbussen, auto's werden van de weg gehaald. Beluister de geluidsopnames die hiervan gemaakt werden. De Amsterdammers hielden nog een lawaaidemo bij de grensgevangenis van de Bijlmerbajes.

Foto's: [1] | [2] | [3] | [4] | [5] | [6] | [Audio]

[onbegrensd | VAK | Over de Grens | Eerdere acties en achtergronden deportatiepolitiek ]Overheid verdedigt deportatiebeleid met intimidatie en repressie

24.03.2004 02:44

State defends deportation politics with intimidation and repression against activistsJEWISH AMERICAN ACTIVIST WAITING FOR COURT HEARING AFTER DEPORTATION

Palestine, 22.03.2004 16:13

JEWISH AMERICAN ACTIVIST WAITING FOR COURT HEARING AFTER DEPORTATIONJEWISH AMERICAN ACTIVIST WAITING FOR COURT HEARING AFTER DEPORTATION

Palestine, 22.03.2004 16:13

JEWISH AMERICAN ACTIVIST WAITING FOR COURT HEARING AFTER DEPORTATIONIsraeli Occupation Assassinationted Sheikh Ahmed Yassin

Palestine, 22.03.2004 16:06

Israeli Occupation Assassinationted Sheikh Ahmed YassinWereldwijde protesten 20 maart: Stop de bezetting van Irak

Netherlands, 22.03.2004 01:00

Zaterdag 20 maart was het precies een jaar geleden dat de oorlog om Irak begon. Overal in de wereld waren er protesten tegen de militaire en economische bezetting van het land. Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' en het Iraaks Platform in Nederland organiseerden een landelijke demonstratie in Amsterdam, onder de leuze: Stop de bezetting van Irak.

[ English: a personal Amsterdam M20 report | tekstverslag | Toespraken in mp3 | Persbericht Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog'

foto's: [1] | [2] | [3] | [4]| [5] | [6] | [7] | [8] | [9] | [10] | foto´s wereldwijd | Video impressie

Vanaf 13:00 verzamelden zich mensen op de dam. Het weer zat niet mee, maar toch liep het aardig vol. Rond 14:00 melde de politiescanner dat het openbaar vervoer rond de dam plat lag. Rond 14:12 liep de staart van de stoet de raadhuisstraat in. In totaal liepen ongeveer 3000 mensen een rondje via Rozengracht - De Clerqstraat - Bilderdijkstraat - Kinkerstraat - Marnixstraat - Rozengracht - Raadhuisstraat - terug naar de Dam. Er was weinig media aanwezig. Amsterdamse vrije radiostations deden als enige media live verslag van de betoging

Tijdens de betoging op de Dam werd ook ingegaan op de recente ontwikkelingen in Spanje. De aanslagen in Madrid bewijzen dat de voedingsbodem voor terrorisme niet met oorlog weg te nemen is. Sterker nog: deze voedingsbodem wordt daardoor versterkt, schrijft het platform.

links: [ Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' | Vredessite | Burger-actie Openheid over Irak is gestart | zaterdag Demo in Amsterdam | Leugens over Irak | debat Blind Terrorisme |Wereldwijde protesten 20 maart: Stop de bezetting van Irak

22.03.2004 01:00

Demonstration in Amsterdam against economic and military occupation of IraqOn One Year Anniversary of Iraq War, Tens of Thousands Call For an End to the Occupation

NYC-IMC, 21.03.2004 12:09

Tens of thousands of New Yorkers marked the one year anniversary of the start of the Iraq War by marching peacefully for peace in midtown Manhattan. Despite an early spring chill, the mood of the crowd was upbeat and determined. The NYPD reported four arrests; a group of 100 or so drummers marching downtown at 6pm initially caused a tense standoff with police. All in all, though, the day was remarkably trouble-free. [See Photos 1 || 2]

At one point, the march stretched for dozens of blocks, and nearly circled the center of Midtown Manhattan with a wall of protesters.

Some march attendees attributed the orderliness of the day's protest to a desire on the part of the police to "make a good impression" after last year's F15 fiasco.

See coverage of the global day of action at Indymedia and coverage of today's massive rally and police violence in San Francisco at Indybay.Iraq's Shias and Sunnis Unite to Denounce Occupation

NYC IMC, 20.03.2004 20:15

On the day before the anniversary of the US led invasion of Iraq, a demonstration took place in Baghdad in tandem with protests around the world against the violence of the occupation. The protest was also a powerful show of unity between Sunni and Shia muslims. The marches started with the Shia's in Khadamiya, and the Sunni's across the river in Adamiya. The two groups met just as the Shia's came over the bridge, and emotions were high as they merged into one. They then walked for together to a public square where speakers denounced the occupation and called for unity between all Iraqis. Indymedia's Andrew Stern reports from Baghdad [Photo Essay]Peace demonstration Amsterdam M20 report

20.03.2004 20:10

Dutch Queen-mother died the same morning...Indypendent issue #46, March 19-31

Indypendent, 20.03.2004 19:42

The new issue of The Indypendent is out now. You can view the whole paper as a pdf or stop by one of our many distribution points around the city. Some sample articles are below.Antiwar March On Saturday

imcista, 18.03.2004 21:51

New Yorkers are preparing for their first large-scale rally against the occupation of Iraq, to take place Saturday at noon on Madison Avenue and 34th Street.

The rally, called and organized by United for Peace & Justice, is expected to draw thousands to mark the one year anniversary of the invasion of Iraq and the 300,000-person-strong antiwar march down Broadway.

In preparation, some are forming a bike bloc or other feeder marches. Others are already dropping banners. And discussions continue about how to respond to the NYPD's aggressive pledge to use "protest pens."INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENT

Palestine, 17.03.2004 19:37

INTERNATIONAL SOLIDARITY MOVEMENTVermont Peace Actions March 20th

Vermont, 17.03.2004 15:32

Saturday, March 20th 2004 05:00 pm Burlington Still Says No To War Vigil in solidarity with March 20 actions throughout the world Montpelier, VT USA GLOBAL DAY OF ACTION March 20 2004 Mobilization Saturday, 09:30 am Local Global Day of Action 9:30am-gather at City Hall: 10:00-silent march to the Statehouse to grieve the death of so many, for still unfounded reasons. Montpelier Solidarity Demonstration (March 20 Mobilization) DO NOT BRING SIGNS, BRING A PAIR OF SHOES: Each pair of shoes will represent an American who has died in Iraq up to March 20 Newport, VT USAMarch 20 Saturday, March 20th 2004 01:00 pm A vigil line and reading of names of casualties.Vermont Peace Actions March 20th

L. Becker, 17.03.2004 15:32

Saturday, March 20th 2004 05:00 pm Burlington Still Says No To War Vigil in solidarity with March 20 actions throughout the world Montpelier, VT USA GLOBAL DAY OF ACTION March 20 2004 Mobilization Saturday, 09:30 am Local Global Day of Action 9:30am-gather at City Hall: 10:00-silent march to the Statehouse to grieve the death of so many, for still unfounded reasons. Montpelier Solidarity Demonstration (March 20 Mobilization) DO NOT BRING SIGNS, BRING A PAIR OF SHOES: Each pair of shoes will represent an American who has died in Iraq up to March 20 Newport, VT USAMarch 20 Saturday, March 20th 2004 01:00 pm A vigil line and reading of names of casualties.M20: The World STILL Says No to War!!

imc volunteer, 17.03.2004 13:58

The upcoming "Global Day of Action against War and Occupation" on March 20, is the one-year anniversary of the U.S. bombing and invasion of Iraq.

Locally, a rally is planned for downtown Medford at Alba Park from noon until 2:30 pm. Speakers and musicians will address the effects of war and occupation and offer opportunities for community memebers to get engaged in the struggle to create a world without violence. Many social justice organizations will be on hand to share information about their work and to provide avenues for people to get involoved.

In Grants Pass, a peace gathering to honor our fallen soldiers is happening at noon at the Grants Pass Post Office.Novos tempos para a cultura da paz

17.03.2004 12:28

Novos tempos para a cultura da pazPreparing for M20

Maritimes, 16.03.2004 20:48

Preparing for M20
Organizing for massive demos all over Eastern CanadaProtesten tegen Aznar en Irak-oorlog na aanslagen in Madrid

Netherlands, 16.03.2004 07:00

Na de bomaanslagen in meerdere treinen in Madrid donderdag 11 maart, brak er in vele steden in Spanje spontaan protest uit tegen de manipulatiepolitiek van de partij PP en ex-president Aznar. Na de verkiezingen verloor de PP, tegen eerdere verwachtingen en opiniepeilingen in, haar absolute meerderheid in het parlement aan de sociaal-democraten van de PSOE, drie dagen na de aanslagen.

Direct claimde de PP dat dit het werk was van de ETA. Dit werd door de meeste media, vooral de Spaanse, klakkeloos overgenomen. Elk verband met de oorlog in Irak, werd weggehoond door de regering. De oorlog in Irak werd vorig jaar door meer dan 80 procent van de bevolking verworpen [ Manipulatie van het nieuws ].

Diverse partijen en vakbonden riepen dezelfde dag op tot manifestaties in Spanje, waaraan miljoenen mensen gehoor gaven. Velen lieten zich echter niet misleiden en protesteerden vrijdag de 14e niet alleen tegen de bomaanslagen, maar onder het motto "jullie oorlogen: onze doden" ook tegen de oorlog in Irak en de PP-regering die de oorlog volhartig heeft gesteund. Deze protestacties, die tot aan de nacht voor de verkiezingen doorgingen, werden door de PP regering "illegaal" verklaard.

Na de tragedie in Madrid, waarbij tweehonderd mensen het leven lieten, stierven nog twee personen door spanningen in het land, waaronder een vrouw tijdens een protestactie [1 | 2]. De protesten tegen de oorlog gaan deze week door. De PSOE verklaarde tegen de oorlog te zijn, maar het is afwachten of ze zich aan die verkiezingsbelofte houden. In Amsterdam is er aanstaande zaterdag 20 maart, een jaar na het officiële begin van de oorlog, ook een demonstratie tegen de oorlog in Irak en de bezetting.

[ lees verder: Alle artikelen op Indymedia NL + BE | Feature Indymedia Barcelona | Feature Indymedia Global: Bloedbad in Madrid | Feature Indymedia Oost-Vlaanderen | Verklaring Baskenland Informatie Centrum | De aanslag in Spanje ]ACTION ALERT – AMERICAN CITIZEN ARRESTED IN DEIR QADDIS YESTERDAY

Palestine, 15.03.2004 20:15

ACTION ALERT – AMERICAN CITIZEN ARRESTED IN DEIR QADDIS YESTERDAYKelsey Whisky Timber Sale Marked For Cutting

James Hetfield, 15.03.2004 11:40

The 46,600 acre Zane Grey roadless area, near the Wild Rogue Wilderness, just above the Rogue River, is now marked for logging.

The Medford BLM has spray-painted a few old-growth trees orange within the Kelsey Whisky timber sale. These orange-marked "leave" trees will be all thats left in the proposed clearcuts.Estatuto 'anti-terrorista'

Indymedia Colombia, 13.03.2004 03:41

Sin Orden JudicialNeutralizando a bomba medi��tica da viol��ncia

12.03.2004 21:37

Neutralizando a bomba medi��tica da viol��nciaAlterglobalists prepare protests for 28-30 April

11.03.2004 22:41

(pl)(en)(fr)(de)(it)(po polsku) (English) - (fran��ais) - (deutsch) - (italiano)
Les altermondialistes pr��parent les manifestations du 28-30 avril
Alterglobali��ci przygotowuj�� protesty na 28-30 kwietnia
Die alternative Globalisierungsbewegung bereiten Proteste f��r 28-30 April vor
Mobilitazione a Varsavia contro il Forum Economico Europeo

Ruchy alterglobalistyczne przygotowują się [wideo] [1], [2], [3], [4], [5], do protest��w przeciw Europejskiemu Forum Ekonomicznemu, kt��re będzie miało miejsce 28 - 30 kwietnia w Warszawie. W tym samym czasie odbędą się alternatywne szczyty, na kt��rych alterglobaliści będą dyskutować o swoich pomysłach na rozwiązanie palących problem��w na Świecie [1], [2]. Media oficjalne podjęły ten temat około miesiąca temu, kreśląc czarne scenariusze nadchodzących wydarzeń, nie informując o alternatywnych szczytach. Przygotowywane przez r��żnorodne ruchy i stowarzyszenia protesty budzą panikę r��wnież we władzach Warszawy, prezydent miasta zapowiada zamknięcie centrum miasta na okres Forum. (zob.: wypowiedź Prezydenta Kaczyńskiego)Act Today to Stop Barricades at NYC M20 Protest

UFPJ, 10.03.2004 14:45

(from the Open Newswire)"We have worked out an agreement with the NYC Police Department for the assembly area and march route for our nonviolent protest. Recently, however, the police told us they plan to have protesters assemble inside barricades during the pre- and post-march rallies."

Read more about UFP & J's anti-barricade efforts. You can read a recent article about the unconstitutionality of the NYPD's barricade policy, as well as a media analysis of coverage of that policy at RNCPunditPatrol.Obituary

Maritimes, 08.03.2004 17:34

Environmentalist, activist Tooker Gomberg dead at age 48.Verzet tegen uitzetkampen en beperkte pardon-regeling

Netherlands, 08.03.2004 00:00

Uit protest tegen de invulling van de eenmalige maatregel en het uitzettingsbeleid, liepen vluchtelingen en sympathisanten van vrijdag 27 februari tot en met maandag 1 maart in een protestmars door Nederland. A Long Walk to Freedom ??? startte in Assen en ging via Groningen en Utrecht naar Den Haag. In elke stad was er een protestmanifestatie en maandag 1 maart was er een protestmars door Den Haag [ Foto's | Audio ].

Naast de protestmars, waren er nog heel wat andere acties. Zo stuurden de Boze Bezorgde Burgers een brief naar de kamerleden en bieden inwoners van Amsterdam sedert 5 maart onderduikadressen aan, gemarkeerd door grote pijlen op de stoep. Op 8 maart was er in Nijmegen een picketline voor een breed pardon.

Er staan nog meer acties op stapel. Van 15 tot 18 maart is er de buscampagne "Zonder pardon op straat", die in Amsterdam start [ schema ]. Zondag 21 maart, internationale dag tegen racisme, is er een actie bij uitzetcentrum Zestienhoven in Rotterdam, een gevangenis waar uitgeprocedeerde en geïllegaliseerde mensen worden vastgehouden in afwachting van hun gedwongen uitzetting [ 1, 2 ]. Op 10 april is er een landelijke demonstratie in Amsterdam [ bussen ].

Lees gehele feature voor meer acties en achtergronden. Zie ook de speciale actiewebsites "van harte pardon", "Zonder Pardon Op Straat" en "Ik zeg pardon". Zie daarnaast ook Een getuigenis en reportage tonka prime en voorbijgangersÇáÏíãÞÑÇØíÉ íÌÈ Ãä ÊÈÏà ÈÅÓÑÇÆíá

Palestine, 07.03.2004 14:34

ÇáÏíãÞÑÇØíÉ íÌÈ Ãä ÊÈÏà ÈÅÓÑÇÆíáDistrict Attorney Drops Charges Against Stone

oso, 05.03.2004 16:00

Jackson County District Attorney Mark Huddleston announced this morning that his office was dismissing charges of Recklessly Endangering Another and Disorderly Conduct against David Stone. Stone was set to face trial in Jackson County Circuit Court on March 11 after being arrested and jailed for nine days for burning an American flag at an anti-war demonstration in Ashland last year.Reinventar o 8 de marzo participando no imc-gz

05.03.2004 13:21

Reinventar o 8 de marzo participando no imc-gzA Rising Tide of Gay Power Floods Oregon

oso, 03.03.2004 18:29

Following closely on the heels of Multnomah County's decision to issue marriage licenses to gay couples, queers and allies gathered in Vogel Park in downtown Medford today for a rally and celebration for gay rights. Under a sea of rainbow flags, a boisterous crowd lined the streets, chanting and waving signs supporting equal rights for all.

Also see: Video of gay rights rallyTrainstopping België: rechter onbevoegd

Netherlands, 03.03.2004 18:04

Alhoewel de Belgische overheid zich officieel tegen de oorlog in Irak uitsprak, stond ze toch toe dat de oorlogsmachine haar materiaal over Belgisch grondgebeid naar Irak kon verschepen. Diverse groepen vredesactivisten voerden actie daartegen.

De overheid kon maar moeilijk accepteren dat haar dubbelzinnige houding ter discussie werd gesteld, en trad zeer repressief op tegen allerlei actievormen. De actievoerders die op 16 februari 2003 een trein blokkeerden werden vervolgd via de snelrechtprocedure.

De verdediging van de elf voerde aan dat zij handelden volgens het Nuerenbergprincipe. Dit principe stelt dat burgers verplicht zijn actief op te treden tegen illegale oorlogsvoorbereidingen als zij daarvan weet hebben en de overheid zelf niks doet. Ze voerden aan dat de rechtbank niet bevoegd was tot het doen van een uitspraak, omdat dit een politieke actie was. De rechtbank volgde deze redenering en verklaarde zich onbevoegd. Volgens het Forum voor Vredesactie ligt de bal nu weer in het kamp van de overheid.

[ Indymedia Oost-Vlaanderen | Wat vooraf ging | Forum voor Vredesactie ]R��tteg��ng i dag f��r 26 aktivister i Genua, Italien

imc-translations by way of matthias, 03.03.2004 13:53

M��nniskor har samlats i Genua, Italien, f��r att visa sitt st��d f��r de 26 ��talade aktivisterna i dagens massr��tteg��ng. Dessa greps i en samk��rd r��d av husrannsakningar i 45 bost��der runt om i Italien den 4 december 2002, varav m��nga har h��llits h��ktade eller i husarrest sedan dess. D�� dessa enligt uppgift ska ha identifierats med hj��lp av fotografier fr��n demonstrationerna, st��r de ��talade f��r "��del��ggelse och plundring", som kan ge straff p�� mellan ��tta och femton ��r. En av aktivisterna, Gimmy, satt h��ktad i v��ntan p�� r��tteg��ng i n��stan ett ��r. Ut��ver brottsm��ls��talet v��ntar ��ven en civil st��mning som undertecknats av Inrikesdepartementet, F��rsvarsdepartementet, Justitiedepartementet och . Den sista, och ov��ntade, underskriften st��r Genua Stad f��r, som i ett enh��lligt beslut av stadens mitten-v��nsterstyre, trots att tv�� ledam��ter f��r kommunistpartiet yrkade p�� "motion of shame" (misstroendevotum eller ogillande, gissningsvis) mot beslutet. (Flerspr��kig fax f��r att protestera mot stadens beslut att delta i st��mningen.)

En demonstration till st��d f��r de ��talade kommer att h��llas 0900 p�� Piazza Alimonda, d��r Carlo Giuliani sk��ts till d��ds den 20 juli 2001, under G8-toppm��tet och motdemonstrationerna mot detta 18-22 juli 2001. Under dessa demonstrationer greps ��ver 350 aktivister och s�� m��nga som 500 skadades, varav m��nga allvarligt. ��ver 50 aktivister greps efter att toppm��tet avslutats f��r p��st��dda handlingar under m��tet, och italienska sociala centers haft samarbete med oberoende media har upprepade g��nger attackerats sedan dess. (F��r mer information l��s Indymedias globala features under juli till augusti 2001.)

En st��ddemonstration, som samlade omkring 200 deltagare, h��lls ��ven i Thessaloniki, Grekland.

L��NKAR: Indymedia Italia | Multilingual Legal Updates | Comitato Verit�� e Giustizia per Genova (Genoa Truth and Justice Committee) | newsgroup | Piazza Carlo Giuliani | Pillola Rossa | Genoa Resistance | Comitato Anarchico di Difesa e Solidariet�� Genova

MER INFORMATION: auf deutsch | neue updaten | mehr | Gipfelsoli | en francais | sur Bolzaneto | temoignages | appel a l'action | Collectif de Soutien aux Inculpes de GenesVrije zender Radio Patapoe ook bedreigd

Netherlands, 02.03.2004 16:10

Vrijdag 27 februari vond er in Amsterdam een zeer geslaagde demonstratie plaats voor behoud van vrije radio.

[audio] Foto's [1] | [2] | [3]FIRST AMENDMENT RIGHTS UNDER ATTACK IN MEDFORD

oso, 02.03.2004 13:42

please take action!

Nearly one year ago, David Stone was arrested in Ashland during an anti-war rally for burning an American flag. He was charged with two counts of Reckless Endangerment and one count of Disorderly Conduct, despite the assertion from many present that no one was ever in danger from Stone's action. Much controversy erupted, spawning a flurry of actions in solidarity with Stone and his First Amendment right to burn a flag. After 9 days behind bars, Stone was released to await his day in court.
<<<< You are on page 3 of 1069 pages >>>>
Jump to page: