Archive of syndicated local features

<<<< You are on page 375 of 1069 pages >>>>
Jump to page:

Massale demonstraties en manifestaties tegen Kabinet Balkenende II

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Een grote demonstratie en manifestatie tegen de regering en het beleid staat voor deze zaterdag op de agenda. Hiervoor is breed gemobiliseerd, onder andere met gratis treintickets voor vakbondsleden (FNV en CNV) en Keer-het-Tij bussen uit het hele land. Het programma op de Dam start om elf uur. Rond twaalf uur start de demonstratie naar het Museumplein, waar de manifestatie van de vakbonden om tien uur start met een voorprogramma.

Tegelijkertijd is er ook een groot aantal alternatieven om te demonstreren met Keer het Tij of de vakbonden. Zo is er een oproep voor flexwerkers, zwartwerkers en migranten om gezamenlijk te demonstreren in een blok. Ook is er een oproep voor een anarcho-blok en een oproep voor een "betoging tegen de politiek" door de volkswijken. Aan de andere kant zijn er ook studenten die betaald gaan demonstreren. Zie voor meer achtergrondinformatie ook de volgende artikelen: [ 1 | 2 | 3 ].

Ook vanuit je luie stoel kan je meedemonstreren, maar je kan natuurlijk ook posters plakken in je eigen wijk met de speciale Loesje actieposters. Tijdens de demonstraties zendt Radio ZwartRood Actief live over het internet een programma uit over de acties [ stream 40kb | 80kb ]. Er is een oproep om informatie door te bellen voor de radio en nieuws ook op Indymedia.NL te plaatsen.

[ Radio Zwartroodactief.nl | Keer het Tij | Vakbondsactie | Grootverdieners |Hete herfst met stakingen en acties ]FBI neemt Indymediaserver in beslag

Netherlands, 21.03.2006 21:40

op vrijdag 22 oktober heeft het Indymedia-netwerk er nog steeds geen enkel idee van wie de harddrives wegnam en waarom.

Op donderdag 7 oktober, rond half zes s'avonds merkten de vrijwilligers van een 20-tal indymedia's dat hun websites het plotseling niet meer deden. Al snel hoorden ze dat het niet om een technisch defect ging maar om een inbeslagname door de FBI. Die liet de server weghalen bij Rackspace, de provider, in Londen.

Naast 20 Indymediasites werden ook verschillende onafhankelijke radio's die hun programma's via het internet uitzenden door deze inbeslagname getroffen. De inbeslagname gebeurde op vraag van de Italiaanse en Zwitserse autoriteiten. De Italiaanse vraag zou in verband staan met een kritisch artikel op Indymedia Italië waar de extreemrechste regeringspartij Alianza Nationale moeite mee had.

Ondanks de verontwaardigde reactie van de Internationale Federatie van Journalisten kwam er nauwelijks of geen reactie in de Nederlandse pers op deze schandalige inbreuk op de vrije meningsuiting. Inmiddels komt er ook reactie uit politieke hoek.

Update Het wereldwijde Indymedia netwerk is in overleg met de Electronic Frontiers Foundation over het terugeisen van de twee servers en hoe toekomstige aanvallen op de vrije meningsuiting voorkomen kunnen worden. Het Indymedia Nederland collectief heeft inmiddels ook de overige media in Nederland een persverklaring gestuurd. Inmiddels heeft ook de Nederlandse Vereniging voor journalisten een mededeling op hun website gezet en heeft de Belgische Journalistenbond haar ontsteltenis over de inbeslagname uitgesproken.

Update 13 oktober: De harddrives van Ahimsa werden op woendag 13 oktober om ongeveer 18.00u terugbezorgd bij rackspace, de mensen van het Indymedia tech-team beschouwen de machine voorlopig als gehacked.

Woensdag 13 oktober was er om 15.00u actie bij Italiaans consulaat in Amsterdam.

[solidariteitsstatement]

[ Opiniestuk door OVL - medewerker | Indymedia spel | persverklaring Indymedia NL ][weer on line Antwerpen | West-Vlaanderen | Luik ]Londen gaststad derde Europese Sociaal Forum

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Tijdens de afsluitende demonstratie van het Europees Sociaal Forum heeft de Londonse politie meer dan tien personen gearresteerd, waaronder een media-activist van Indymedia UK. Ook heeft de politie geweld gebruikt tegen een indy-fotograaf die foto's maakte van het voorval. Zeventigduizend deelnemers telde de demonstratie volgens de organisatie. De betoging had een duidelijk anti-oorlogskarakter en trok vele mensen aan die niet naar het ESF zijn geweest [ Verslagen en foto's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Zie een volledig overzicht van de demonstratie ].

Dit was tevens het eerste Europese Sociaal Forum dat ook een actie tegen zich georganiseerd zag. Deelnemers aan "Beyond the ESF", één van de vele alternatieve initiatieven, organiseerden een demonstratie tijdens een geplande speech van Ken Livingston, de burgemeester van Londen. Onder de banner "Deze wereld is te koop" namen ze bezit van één van de hoofdpodia van het ESF en legden ze verklaringen af over het proces hoe Livingston de agenda van het ESF wist te manipuleren.

Het ESF sloot na twee en een halve dag discussie, traditioneel af met een slotverklaring, waarin dit maal ook werd opgeroepen tot steun aan Indymedia. Buiten het ESF kwam ook de bijeenkomst van precaire werkers met een verklaring waarin zij onder meer oproepen tot gemeenschappelijk actie 1 mei 2005.

[ Indymedia UK ESF-pagina | ESF2004.net | Officiele ESF website | radio stream ]Ontwikkelingen in Vrije Radio landschap

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Radio Patapoe is terug van weggeweest. Na een zomerstop die (door martiaal pech) langer duurde dan gebruikelijk, is Patapoe weer helemaal terug op de Amsterdamse Ether op 97.2 FM!

In dezelfde week dat Radio patapoe (97.2 FM) haar zaakjes weer op orde had werd reedio Koekoeroe in Leiden (97.4 FM) onaangenaam verrast door een bezoek van het agentschap telecom en de leidse politie.

Eerder dit jaar was ook radio Tonka uit Den Haag de pineut

Radio Patapoe en Reedio Koekoeroe hebben wel vaker onderbrekingen van de uitzendingen, zo werd radio patapoe (97.2 FM Amsterdam) afgelopen februari gestalkt door mederwerkers van de politie.

Deze acties passen in het beleid van de overheid om vrijeradio's zoveel mogelijk het zwijgen op te leggen. Dit gebeurd(e) met de actie etherflits. Koekoeroe reageerde (97.4 FM Leiden) met een stoepkrijtaktie tijdens media democracy day. Patapoe organiseerde eerder een demonstratie in Amsterdam en eind juni vond er, eveneens in Amsterdam, een vrijeradioweekeinde plaats.

Het Amsterdamse radiobolwerk Vrije Keyzer werkt al een tijd aan een come back. Radio land wacht geduldig af.Moord op Theo van Gogh leidt nog tot weinig bezinning

Netherlands, 21.03.2006 21:40

De bekende filmmaker Theo van Gogh is dinsdagochtend midden op straat in Amsterdam-Oost met messteken en kogelschoten om het leven gebracht [ 1 | 2 ]. De dader komt volgens politiebronnen uit religieuze kringen. Dinsdagavond was er een herdenking voor de vrijheid van meningsuiting, maar men ging ook de Dam op om te demonstreren tegen racisme en discriminatie [ 1 | 2 | foto's ].

Update: (Extreem)rechtse groeperingen probeerden hun munt te slaan uit de moord. Op hun betoging in Amsterdam-Zuid woensdagavond waren echter slechts vijftig mensen. Tegelijkertijd werd een AFA flyer-actie tegen racisme door de ME onmogelijk gemaakt. "Vanavond gold de vrijheid van meningsuiting alleen voor extreem rechts."N10 Tegentop Europese integratieconferentie Groningen

Netherlands, 21.03.2006 21:40

In het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap staat er alweer een Europese Top op de agenda. Deze keer is het integratiebeleid aan de orde. Van 9 t/m 11 november komen onder andere Europese Ministers van Justitie en andere ministers verantwoordelijk voor het Integratiebeleid in Groningen bij elkaar om te proberen een Europees Integratiebeleid uit te werken. Ook Maxima zal op 10 november aanwezig zijn.

Omdat men vreest dat dit de zoveelste oefening wordt in het "dwingen" van immigranten tot assimilatie en het verstevigen van Fort Europa, hebben diverse sociale bewegingen zich georganiseerd in het platform N10. Dit platform organiseert een driedaagse tegentop met veel debatten en manifestaties.

Het integratiethema ligt vooral in Nederland gevoelig, gelet op het harde beleid van Minister Verdonk en de brede waaier van protesten hiertegen. Die acties lopen uiteen van grote demonstraties vanuit allerlei organisaties verenigd in Van Harte Pardon tot directe acties zoals die op Schiphol en bij Zestienhoven.

[ N10 actie-verslagen en ontwikkelingen | website N10 | overzicht EU toppen | Features Nederlands voorzitterschap: 1 | 2 | 3 | 4 ]Geweld tegen moslims na oorlogstaal Kabinet

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Een golf van haatdragende vernielingen en brandstichtingen treft momenteel de Nederlandse samenleving [ 1 | 2 | 3 ]. Deze pogingen om terreur en angst te zaaien, vallen samen met 'oorlogstaal' van prominente politici, na de moord op cineast/schrijver Theo van Gogh. In navolging van VVD-fractievoorzitter Van Aartsen verklaarde vice-premier Zalm (VVD) namens het kabinet: "We gaan de oorlog aan om aan dit soort extremisme en radicalisme te bestrijden".

Met dit soort uitspraken en de genomen maatregelen naar aanleiding van de moord draagt de regering bij aan de toename van het antimoslim-klimaat, schrijft een vaste bijdragerster op Indymedia NL. Ook veel media, zoals het NOS-journaal, gooien nog een schepje bovenop het anti-islamitische klimaat. Het is te verwachten dat de Nederlandse regering deze "oorlog" ook op de agenda plaatst van de 'integratietop' in Groningen, 10 november.

Velen voelen dat het racisme in Nederland doorschiet. Zo is linksprotest.nl een actie begonnen onder het motto "Ik ben woedend". Ook is er Actie 7, een speciale button voor "een open samenleving, waarin tolerantie, de dialoog tussen culturen en de vrijheid van het individu essentiele kenmerken zijn."

update: Vrijdag zullen in Eindhoven buurtbewoners en scholieren een menselijk schild [ 1 | 2 ] vormen rondom een basisschool die getroffen werd door een bomaanslag. Aan de stille tocht in Uden, naar aanleiding van een afgebrande school dinsdagavond, namen de volgende dag zesduizend bewoners deel.

Een aantal Kristalnachtherdenkingen in Nedeland stonden maandag ook in het teken van de toenemende racisme [ verslag Groningen | Zwolle]. Op deze dag werd tevens de racistische partij Vlaamsblok verboden verklaard in België.

Daarnaast is er een aantal opinieartikelen op Indymedia NL verschenen [ 1 | 2 | 3 ], alsook een open brief van vrienden van Van Gogh. Articles in English: [ 1 | 2 ]N10 actie-verslagen en ontwikkelingen

Netherlands, 21.03.2006 21:40

update-N10 11-11:
Wegens een miscommunicatie binnen de organisatie kon de voorzien streetparty niet doorgaan, dus werd maar besloten tot een nieuwe lawaaidemo, deze keer bij het politiebureau om de arrestanten van gisterenavond en vannacht een riem onder het hart te steken. Toeval of niet, die werden net op dat moment zonder aanklacht gelost.
Er waren vannacht namelijk nog eens vijf mensen opgepakt tijdens een lawaaidemo voor het hotel waar de officiële delegatie verbleef.[Tijdlijn]

update-N10 10-11: Op de tweede dag van de N10 bestond het voormiddagprogramma uit een aantal workshops en werd na de middag de belangrijkste demonstratie van deze driedaagse gehouden. Zo'n 350 mensen vertrokken van de vismarkt naar de Martini Plaza, onderweg groeide de groep aan tot zo'n 500 mensen [ Foto's: 1 | 2 | 3 | 4 | tijdlijn ].

Om acht uur was er ook een lawaaidemo bij de Aa Kerk, deze demonstratie werd door de politie uit elkaar gedreven en daarbij werd één arrestatie verricht [ tijdlijn ]. Even na de aanvang van het avondprogramma (een aantal bandjes in de Simplon) werd alles weer rustig. Tijdens de 'Grote Integratie Show', de EU-conferentie, pleitte volgens dit verslag Minister Verdonk voor minder vrijheid voor Moslims.

update-N10 9-11: Aan het einde van de eerste dag van acties rond de 'integratietop' vond de Kristallnachtherdenking plaats. Deze stond in het teken van het vreemdelingenbeleid van de Nederlandse regering. Een overlevende van Auschwitz, een nederlandse moslim en een N10-actievoerder riepen op tot een samenleving in de ware zin van het woord.

Nog voor de opening van de 'De Grote Integratieshow' [ 1 | 2 |audio] startte de N10 met een straattheater [ Foto's | Audio ] over het 'integratiebeleid' van Minister Verdonk. Om 18.00u was er ook nog een lawaaidemonstratie vlakbij het Groninger Museum, waar de deelnemers aan de officiële top op een etentje getrakteerd werden. Zie de foto's van de lawaaiactie en de Kristallnachtherdenking op indymedia Nantes. [Meer foto's]

Ook Indymedia was in Groningen. In het VIC (Folkingedwarsstraat) werd een mediacentrum ingericht waar je in de 'open-accessruimte' zelf verslagen, foto's en andere media van de activiteiten online kon zetten. Ook kon je nieuws doorbellen naar de dispatch. Er werd live N10 Radio gemaakt, in Amsterdam ook via de ether dankzij Radio Patapoe.

[Leuke overzichtjes van de drie dagen: verslag | video]

[ N10 Tegentop Europese integratieconferentie Groningen | website N10 | overzicht EU toppen | Features Nederlands voorzitterschap: 1 | 2 | 3 | 4 ]Nederlands Sociaal Forum in teken van antiracisme

Netherlands, 21.03.2006 21:40

In de Beurs van Berlage in Amsterdam vindt komend weekend het Nederlands Sociaal Forum plaats [ voorbeschouwend artikel, video en audio ]. Onder de leus "een andere wereld is mogelijk" wil het NSF mensen bij elkaar brengen die zich verzetten tegen neoliberale globalisering, oorlog en tegen alle vormen van uitsluiting en achterstelling, maar dat valt in de praktijk van het Sociaal Forum nogal mee.

Zo zegt het Sociaal Forum ernaar te streven een ontmoetingsplek te zijn voor allen die zich wil inzetten voor een "andere globalisering". Het organiseren van een workshop op het NSF stond weliswaar open voor alle organisaties, maar wel tegen betaling. Ook als een organisatie de NSF-oproep wilde ondertekenen moest daarvoor betaald worden, net als de entree. Zo laagdrempelig is het NSF dus niet.

Op de lijst van ondertekenaars preek tot vandaag de multinational uit de reisindustrie Thomas Cook, maar dat blijkt een hoax te zijn geweest.

De totstandkoming van het Sociaal Forum ging dan ook niet zonder slag of stoot.Internationale Niet Winkel dag

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Zaterdag 27 november is de dertiende internationale Niet Winkeldag."Buy Nothing Day" onstond 13 jaar geleden in Canada. Ook op verschillende plaatsen in Nederland worden acties georganiseerd. De acties konden op heel wat sympathie rekenen bij de mensen op straat.

De bewustmakingscampagnes rond overconsumptie lijken in Nederland alvast hun vruchten af te werpen, volgens een onderzoek zal dit jaar 35% minder geld uitgegeven worden aan Sinterklaas en kerstgeschenken.

In Amsterdam en Arnhem wordt gratis eten uitgedeeld. Ook De Wereld Is Niet Te Koop verwijst in haar adbusting actie in Amsterdam, naast het NSF ook naar de Niet Winkeldag.

[ Video:1 | 2 |Foto's: 1 | 2 |"Koop Niets"|"Omslag"|"Adbusters"|feature 2003]Stop wapenleveranties aan Indonesie!

Netherlands, 21.03.2006 21:40

In meer dan 22 steden is er donderdag actiegevoerd tegen de levering en financiering van Nederlandse marine-schepen aan Indonesie.Nederland is een van die tien grootste wapen-exporteurs ter wereld. Uiteraard oogst dit veel kritiek van verschillende organisaties. Zij verzetten zich tegen de verkoop van wapens en wapenonderdelen aan landen die dit materiaal (kunnen) gebruiken voor mensenrechtenschendingen en oorlog. Alhoewel er wel een beleid is voor wapenverkoop komt het regelmatig voor dat deze onderdelen/wapens gebruikt worden bij conflicten.Anti WEF in Zwitserland

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Zoals elk jaar in januari komen vanaf 26 januari politieke en economische zwaargewichten in het Zwisterse Davos achter gesloten deuren samen voor het Wereld Economisch Forum (WEF), om een zogenaamd "sociaal tintje" te geven aan de kapitalistische globalisering.

Zoals gebruikelijk wordt daartegen ook actie[Fr|De] gevoerd door een anti-WEF Alliantie. Dit jaar begonnen de acties al op vrijdag 21 januari en zijn er nog meer acties gepland tot het eind van het WEF op zaterdag 29 januari.

Ook worden, naar oude gewoonte, heel wat restricties opgelegd aan de acties, zo was de ludieke streetparty in Bern verboden. De politie trad keihard op, zelfs in zo'n mate dat er protest kwam in het parlement. Verder kregen 250 activisten een inreisverbod en zelfs het leger heeft 6500 manschappen paraat.

Naast de verboden demo in Bern waren er ook reeds acties in o.a. Basel, Lugano, Genève, Davos zelf en in Burgdorf was er een spontane steunactie voor wat in Bern gebeurde.

In de loop van volgende week staan nog meer acties gepland, zoals een toegelaten demo in Davos op 29 januari, de uitreiking van de Public Eye Awards op 26 januari en een toneelstuk van Dadavos. Verder zitten er nog meer acties in de pijplijn, die zullen worden aangekondigd op o.a. Indymedia Zwitserland [Fr|De]

[Video Dadavos] [Foto's Bern: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Davos: 1 | 2 | Burgdorf: 1 | Genève: 1 | Lugano: 1 | 2 ]

[ Autonome gipfelblokkade | Anti WEF Alliantie | Anti WTO Coördinatie | Revolutionnaire Opbouw | Chiapas | Dadavos | Perspektiven nach Davos | Public Eye | Wintimedia | No WEF ]

[Anti WEF posters] [Feature vorig jaar] [Radioverslaggeving ZRA]Precair Forum

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Flexibiliteit is het nieuwe toverwoord. Het klinkt positief en dynamisch, de standaard verkoopspraatjes doet het nog beter klinken. Flexibiliteit als het instrument in dienst van de werkende mensen, die daardoor zelf bepalen waar en wanneer ze werken en zich ontspannen, flexibiliteit in werktijden als DE mirakeloplossing die jonge moeders arbeid laat combineren met zorg voor hun gezin, flexwerk dat vrouwen kansen biedt in roldoorbrekende jobs, flexwerk dat nieuwkomers de kans geeft zich snel in te burgeren en een leefbaar inkomen te verwerven...

De realiteit ziet er echter helemaal anders uit, flexibiliteit staat niet in dienst van de mens, maar van het kapitaal, flexibiliteit is een instrument van uitsluiting en achterstelling, flexibiliteit creëert een nieuwe onderklasse van precairen, namelijk de pool van wegwerparbeiders die vooral bestaat uit laaggeschoolden, vrouwen, nieuwkomers en ouderen. Flexibiliteit is ook een schitterend instrument om verdeeldheid te zaaien binnen de werkende klasse door rivaliteit tussen "vasten" en "precairen" aan te wakkeren. In de realiteit is flexibiliteit zo goed als synoniem voor precariteit. Flexibiliteit bepaald hoe mensen werken, leven en wonen. Daarom wordt op zaterdag 12 februari in Amsterdam, op de Plantage Doklaan 12, een forum over precariteit georganiseerd, in navolging van initiatieven uit het zuiden van Europa zoals Euro Mayday 2004 die stilaan ook richting noorden opschuiven. Het wordt namelijk tijd dat precaire arbeiders zich ook hier zelf gaan organiseren.

[Precair Forum]Soja: Ramp voor Noord en Zuid

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Boerenbewegingen en andere maatschappelijke groeperingen uit Brazilie en Argentinie mobiliseren tegen het plan van het Wereldnatuurfonds (WNF) voor een Rondetafel van bedrijven over duurzame soja. Deze "Business Round Table" heeft veel wantrouwen en oppositie in Zuid Amerika losgemaakt.

In het plan worden agricultureelsystemen, die zich puur richten op exportproductie, niet ter discussie gesteld. Deze agriculturele systemen dienen enkel om de mondiale markt te voorzien van goedkope soja, en om aan het geld te komen waarmee het IMF-leningen terugbetaald kunnen worden, in plaats van mensen te voeden. Volgens de boeren- en mileubewegingen zijn het WNF en zijn ondersteuners zich volledig onbewust van de soja-oorlog die zich afspeelt op het plateland van Zuid-Amerika.

Terwijl het WNF probeert de soja productie groen te wassen (greenwash) op een 'rondetafel' 16 tot 18 maart in Iguaza (Brazilie) met bedrijven als Unilever, de Rabobank en Grupo Maggi,de grootste soja producent, organiseren sociale bewegingen een tegentop (meer info, ondersteunings brief)

Op 16 maart vond er in Rotterdam een aktie plaats bij de veevoerbedrijf Provimi, om duidelijk te maken dat de naarvraag naar soja als veevoer een van de belangrijkste reden is voor soja produktie in Zuid-Amerika. (aktie verslag, fotos, video)

[ Contra Encuentro Iguazu 2005 | Grupo de Reflexio Rural (GRR) | Via Campesina | Mocase | ASEED | WWF verslag (pdf) | video interviews met Argentijnse experts 1, 2, 3, 4, 5, 6 | Indymedia Biotech, Brazil, Argentina ]Bomspotting XL

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Op 16 arpil 2005 is het weer zover, voor het zevende jaar op rij gaan burgerinspecteurs uit heel Europa op zoek naar kernwapens tijdens Bomspotting XL.

Na vier jaar bomspotting in Kleine Brogel, de bomstopping actie van "Get In Shape" en de Bomspotting Small van 2004 is het tijd voor de volgende grootscheepse actie. Wat zeven jaar geleden als klein initiatief van 20 mensen is inmiddels uitgegroeid tot de grootste directe actie van de Europese vredesbeweging met als hoogtepunt de laatste bomspotting in Kleine Brogel waaraan 2000 mensen deelnamen.

Voor Bomspotting XL trekken de honderden burgerinspecteurs dit jaar naar drie verschillende locaties op zoek naar kernkoppen, zoals gebruikelijk in Kleine Brogel, op de site van de laatste grote actie, die van de SHAPE en voor het eerst ook in het NAVO hoofdkwartier zelf.

Ook vanuit Nederland gaan weer een hoop mensen op inspectietocht naar België, De actie werd lekker vroeg aangekondingd en er gaat een bus die op verschillende plaatsen mensen zal oppikken. Voor wie er niet bij kan zijn maar wel op de hoogte wil blijven is er Radio Bomspotting XL.

[Bomspotting][Oudere features: Achtergrond BomSTOPping|Verslag BomSTOPping|Global]1000 Burgerinspecteurs op pad voor BomspottingXL

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Op 16 april 2005 trokken zo'n 1000 Europese activisten er op uit om als burgerinspecteurs op zoek te gaan naar kernwapens, waaronder minstens een bus vol met Nederlandse burgerinspecteurs. Er waren activisten uit een tiental NAVO lidstaten aanwezig.

Het is de bedoeling van de bomspottingacties dat mensen zich laten aanhouden door militair terrein te betreden, op dat vlak was de actie dit jaar ook weer een onverhoopt succes met tussen de 479 en 529 arrestaties: 259 in Kleine Brogel, waaronder 15 Nederlanders, 120 in Brussel en tussen de 100 en 150 in Bergen (Mons). In Kleine Brogel werden meer dan 220 mensen vermoedelijk ook gerechtelijk aangehouden, in de voorbije jaren waren er telkens maar 1 of 2 en het kwam nog nooit tot een rechtzaak waarbij dan in ruil de overheid kan aangeklaagd worden voor het illegaal stockeren van kernwapens. Rond een uur of zeven werd iedereen vrijgelaten.

Een paar merkwaardige feiten:
In Kleine Brogel werden mobieltjes afgenomen maar liep het militaire persagentschap TELEVOX met een camera in het detentiekamp rond om arrestanten te interviewen.
In Brussel werd een eindje bij het NAVO hoofdkwartier weg een "zone voor vrije meningsuiting" ingericht waar actievoerders heen gedreven werden.
De voorzitter van de Waalse "socialisten" riep op om ook op de openbare weg rond de actiesites mensen te arresteren en eiste dat de wegen rond de SHAPE afgesloten werden voor alle verkeer.

Audio: [Ascii Nieuwsuur over bomspotting] Foto's: [ 1 | 2 ]

[Bomspotting|Vredessite|Overzichtsartikel]Euromayday arriveert in Amsterdam!

Netherlands, 21.03.2006 21:40

1 Mei is in Nederland traditioneel de dag na Koninginnedag. Uitbuikend van de tompoezen en oranjebitters is de gemiddelde arbeider niet bezig met de strijd tegen zijn uitbuiting, maar met zijn aankopen van de vorige dag. Afgezien van een toevallige nostalgische manifestie waar PvdA-achterban met veel geknipoog de Internationale zingt, is er hier al jaren geen echte viering van de dag van de arbeid meer - laat staan dat het een dag van actie is.

Maar dit jaar was het anders! In de Vrankrijk in Amsterdam ging de eerste Nederlandse Euromayday door, zoals die sinds een aantal jaar in vooral Zuid-Europa en de UK georganiseerd wordt. ´´Educatieve wandelingen´ naar plekken van flexwerk, precaire arbeid en andere McJobs werden afgewisseld met video´s, live streaming updates van andere Euromaday-steden en toespraken.

s' Avonds was er nog een schitterend feest in de Afrika.

Vanuit het Zuiden van Nederland trokken ook nogal wat mensen naar de Euromayday-parade in Luik.

[Euromay in Amsterdam| Euromayday website| Indymedia Global|Waar acties?]Indymedia Italië weer onder politievuur

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Op dit ogenblik is Indymedia Italië nog in de lucht, dit ondanks een DDOS aanval die begon op 1 mei en de melding van een aantal persagentschappen van de inbeslagname. Dat belet niet dat Indymedia Italië mogelijks over enkele uren niet meer bereikbaar zal zijn, omwille van een bevel tot inbeslagname, waarmee een internationale rogatoire commissie onderweg is.

Luttele maanden na de inbeslagname van de Ahimsa server zijn we dus terug naar af. Uitgerekend op de dag dat het Hof van Verbreking (hoogste gerechtshof) alle religies op hetzelfde niveau stelt,vraagt Salvatore Vitello (Kalf in het Nederlands), een overijverige Romeinse Officier van Justitie, op beschuldiging van smaad aan de Katholieke Kerk en smaad aan de figuur van de Paus met luide stem de sluiting van indymedia Italië.

De reden hiervoor is een fotomontage die de paus voorstelt in Nazi-uniform.De lange clerikaal-nationale golf die ontkentend werd na de dood van Johannes Paulus II en de verkiezing van Benedictus XVI had het Nazi verleden van Ratzinger moeten doen vergeten.

Nu ziet indymedia Italië zich alweer geconfronteerd met de verplicthing om aan de macht onderworpen rechters uit te leggen wat het "subversieve" concept van open publishing is en duidelijk te maken dat ze aan geen enkele vorm van censuur zullen toegeven.Bushprotest in Limburg en Amsterdam

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Bush zijn verblijf in Nederland leverde een serie van protesten op tegen zijn (oorlogs)beleid en de schijnheiligheid van de begrafenisherdenking, "het exploiteren van doden" en het verdraaien van de geschiedenis. Hoewel een aantal media slecht over de protesten berichtte en er bovendien alles aan deden dit bezoek als 'niet politiek' te verkopen, dankzij de protesten ontstond er in de afgelopen dagen wel een discussie in de media over de politiek van Bush.

Er waren demonstraties in Maastricht, Amsterdam en in Beek, het vliegveld waar Bush aankwam. In Beek is er flink lawaai gemaakt en in de verte was Bush te zien. Op spandoeken stond onder andere 'Verenigde Staten dictator van de wereld!' en 'Doorbreek de spiraal van geweld!' [fotoreportage]. In de tussentijd stond bij het Internationaal Strafhof J. Soldaat tevergeefs te wachten. Hij had verwacht dat zijn baas Bush daarheen gebracht zou worden.

burgerinspecteurs gearresteerd
Daarnaast poogden zes activisten over te gaan tot een burgerinspectie naar het zogenaamde atoomkoffertje van president Bush, als protest tegen de massavernietingswapens. De zes konden het extreem zwaar beveiligde hotel Chateau Sint Gerlach vrij dicht naderen, maar zij werden gearresteerd. Later op de avond waren alle inspecteurs weer vrij. Zie voor een verhalend verslag het artikel Verslag van Burgerinspectie bij Bush! en het persbericht .

Van te voren werd in Maastricht, waar tussen de vier- en zeshonderd betogers hun ongenoegen kenbaar maakten, erg moeilijk gedaan over de spandoekteksten. En er stond een ware overmacht aan platte petten, ME, politie te paard en 'stillen'. In de tussentijd zijn delen van Limburg volledig gemilitariseerd. Na de demonstratie heeft een aantal activisten 's avonds in Maastricht nog snel het MECC-conferentiecentrum ge-adbustered.

In Amsterdam betoogden enkele duizenden demonstranten op het Museumplein en door de stad. Volgens de organisatie waren er zelfs meer dan 8.000 deelnemers. Op het Museumplein spraken directe slachtoffers van het beleid van Bush, en waren er optredens van onder meer Def P. en DC Lama [ audio | foto's 1 | 2 | 3 | 4 | english report ]Pinksterlanddagen: sport, cultuur, politiek en actie!

Netherlands, 21.03.2006 21:40

De Pinksterlanddagen in het Friese Appelscha is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij anarchistisch Nederland bijeenkomt voor onder meer cultuur, sport, plezier en discussie. De anarchistische dagen zijn er al sinds 1934 en zij worden ingevuld met onder meer lezingen en workshops over actuele thema's. Dit jaar, de 72ste kampeervakantie alweer, is er vooral veel aandacht voor vluchtelingen, woonbeleid en ecologie.

De zaterdag stond in het teken van vluchtelingen en het onmenselijke regeringsbeleid. Bezoekers van de Pinksterlanddagen namen daarop het initiatief tot een zeer geslaagde actie, om de daad bij het woord te voegen en in Ter Apel de mensen op te zoeken die slachtoffer van het beleid zijn. Vanaf de camping toogden actievoerders naar hetvertrekcentrum van Ter Apel om de mensen binnen te laten weten "dat wij woedend zijn over de manier waarop de overheid hen behandelt".

Tijdens de actie heeft een dertigtal mensen zich een weg door het hek naar binnen geknipt. Mensen uit het uitzetcentrum kwamen met velen naar buiten en waren ontzettend blij met de solidariteitsactie. Via Radio P.L., liveradio vanaf het kampeerterrein, was de lawaaidemonstratie live te volgen, waardoor op het kampeerterrein en elders in Nederland geluisterd kon worden naar het verloop van de actie.

[ Pinksterlanddagen | reader PL | RadioPL: Uitzendschema ]Referendum over de EU Grondwet

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Vandaag trok stemgerechtigd Nederland naar de stembus voor een referendum over de wel erg omstreden EU Grondwet.

Na het Franse NON lijkt de wijzer ook in Nederland nu helemaal naar het Neen - kamp te zijn doorgeslaan.

Dit ondanks het feit dat zowat het hele parlementaire politieke spectrum een "ja" steunt en alles in het werk werd gesteld om het Neen kamp stokken in de wielen te steken. Tot en met het aanhouding van iemand die JA-politici herinnerde aan hun belofte om met het publiek in discussie te gaan.

Exit poll NOS: 37% ja 63% NEE
99,8% van de stemmen geteld:opkomst 62,8% Ja 38,4%, Nee 61,6%

Wordt er gevierd op de Dam?

[Artikels afgelopen week|Referendumwijze|Comité Grondwet Nee]Afrika ontruimd: &quot;Samenwerking geprobeerd, Knuppel regeert&quot;

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Meer dan twee jaar geleden, werd het Pakhuis Afrika op de Oostelijke Handelskade in Amsterdam gekraakt: een oud pakhuis, nu eigendom van Heymans, die het wil verbouwen tot dure kantoorruimte.

Op 17 juni, om 18 uur werd er met de ontruiming begonnen. Om 21:30 was het pand ingenomen, en de 9 aanwezige bewoners gearresteerd. Nog geen 24 uur van tevoren hoorden de bewoners en gebruikers van het pand dat de brandweer plots besloten had dat het pand levensgevaarlijk was, ook een kort geding kon daar niks meer aan veranderen. Er werden zo'n 20 mensen gearresteerd.

[Fotos 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en meer fotos in de kommentaren van de verschillende artikelen | timeline verslag | audio statement namens de Afrika | Heb je nog footage? | Sfeerbeeld in Ravage ]
[ Arrestanteninfo: 1, 2 ]

[John Feelgoods Afrika special]UDT nee!

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Afgelopen week presenteerde het internationale oorlogstuig hun onderwaterwapens op de Undersea Defence Techonology wapenbeurs in de RAI. Volgens de organisatoren bracht de UDT "beleidsmakers, defentiewetenschappers, technologische en aankoopspecialisten in contact met de leidende onderzee-defensieproducenten en -verkopers, in een forum dat voor 100% gewijd is aan de discussie over en het gebruik van de laatste onderzee- defensietechnologie, -produkten en -diensten". Een uitstekende" mogelijkheid dus om te "netwerken", inclusief de "eagerly anticipated UDT cocktail party".

Vier dagen lang voerden tientallen mensen actie tegen deze moordenaars in pak. Steun van de Amsterdamse politiek was er niet. Hoewel hij in maart nog beloofde er voor te zorgen dat de RAI in de toekomst wapenbeurzen zal weren, vond burgemeester Cohen deze keer dat het verbieden van wapenbeurzen in Amsterdam een zaak is van de minister van Binnenlandse Zaken. Hielp het aanmeren van het marineschip Hr. Ms. Tromp voor het net ontruimde Pakhuis Afrika een beetje bij deze hypocriete uitspraak?

Verslagen: demo | binnen | banenwinkel | waterbommen | marineschipOntruiming pakhuis Afrika, de nasleep

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Update 4 juli: De 10 mensen die zich bij de ontruiming zijn aangetroffen werden door de politierechter voorwaardelijk veroordeeld tot 30 dagen werkstraf.

Op zondag 3 juli vond een protestmanifestatie plaats op het Beursplein, die rustig en gezellig verliep.'s Avonds werd bij wijze van experiment om de dubbelzinnige houding van de gemeente inzake broedplaatsen aan te klagen het leegstaande ABN/AMRO gebouw aan het Rembrandtplein gekraakt door Theaterplatform PickUp.

Noch voor de gemeente Amsterdam, noch voor de krakers lijkt met de ontruiming van de Afrika de kous af te zijn.

Op zaterdag 18 juni werd heel veel lawaai gemaakt voor de arrestanten, die schandalig behandeld werden maar na een onterechte voorleiding op maandag 20 juni werden vrijgelaten. Op zondag was er nog een actie bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht, die mee veranwtoordelijk was voor de ontruiming op basis van een brandweerrapport dat bol staat van de leugens en wilde veronderstellingen.

Tegen alle gemaakte afspraken in begint de gemeente op maandag 20 juni met het leeghalen van het pand en werd vanaf dinsdag de infrastructuur gesloopt. De deurwaarder bepaalde wat waardevol was, onder meer computers, meubelen en kunstwerken van de diverse kunstenaars die hun atelier in het pakhuis hadden waren dat volgens hem duidelijk niet. Inmiddels konden de bewoners en gebruikers slechts één voor één het pand binnen, wat het onmogelijk maakte om groter meubilair naar buiten te slepen. Tot ze op vrijdag 24 juni eindelijk in groep binnenkonden, moesten ze dus hulpeloos toekijken hoe hun grotere spullen meedogenloos werden getrashed.

Deze hele gang van zaken werd op woensdag 22 juni besproken in de gemeenteraad die, ondanks de kritiek vanuit verschillende hoeken, uiteindelijk toch het gedrag van Cohen goedpraatte. Tijdens diezelfde raadsvergadering beweerde Cohen niks af te weten van de aanwezigheid van een oorlogsschip dat voor de deur van de Afrika geparkeerd lag.

In tegenstelling tot de meeste ontruimingen valt de kritiek en het protest niet stil nu de Afrika ontruimd is. Activisten blijven de situatie op de voet volgen, publiceren steunbetuigingen [ 1 | 2 ], verzamelen nuttige gegevens, er wordt gewerkt aan een video [ 1 | 2 ]... X min Y lanceerde zelfs een petitie met oproep tot teruggave van de Afrika, Damoclash ging toch stug door in het Vondelpark en er waren verschillende directe acties.

Bij de huidige tropische temperaturen lijkt Amsterdam af te stevenen op een Afrikaanse zomer.

Video [ 1 | 2 | 3 ]
Foto's [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ]

[Feature ontruiming|Pakhuis Afrika|Protestmanifestatie 03/07/05 14.00u Beursplein|Steunpetitie X min Y]G8 geeft No-Global beweging een nieuw elan

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Van 6 tot 8 juli 2005 wordt in het Schotse Gleneagles een G8 top gehouden. Het gaat om een topontmoeting van de leiders en policy makers van de 7 grootste industrielanden en Rusland die sedert 1975 jaarlijks "informeel" (lees: zonder enig mandaat of democratische controle) samenkomen om hun greep op het reilen en zeilen in de wereld te versterken. Thema's van de top zijn onder meer economische ontwikkeling, milieu, buitenlands beleid en veiligheid/justitie in het kader van hun "wereldleiderschap".

Deze G8 toppen zijn traditionneel ook het signaal voor protest tegen de kapitalistische globalisering waarvan de G8 een van de belangrijkste symbolen is. Sedert de top van Genua waar tot 300.000 mensen de straat op gingen, en de bloedige repressie tot een climax kwam met het doodschieten van Carlo Guiliani, worden de toppen op min of meer afgelegen plekken gehouden. Toch gingen de protesten gewoon door in grotere steden in de buurt, Calgary in 2002, Evian in 2003 en Atlanta vorig jaar.

Vanaf zaterdag 2 juli trokt het "circus" (quote Tony Blair), waarop weer vele tienduizenden mensen verwacht worden, dus weer op gang. Ook vanuit Nederland zijn er groepen mensen naar het hoge noorden van de UK getrokken voor de grootste mobilisatie die de beweging ooit zag, dit werd hen echter niet makkelijk gemaakt.

Ondanks de grote controverse, trokken meer dan 200.000 mensen naar het Schotse Edinburg voor de make poverty history demo. Er volgt nog een hele week van protesten.

De corporate media lijken weer niet goed te weten wat ze ermee moeten aanvangen, dus de aanwezigheid van media-activisten die het geheel vanuit hun eigen visie verslaan is cruciaal. Luister naar de Radical radio Coalition die van 1 tot en met 9 juli voor verslaggeving via de radio zal zorgen, Voor Nederlandstalig nieuws is er deze website en Global info. Voor breaking news en actieverslagen in het Engels is er de special pagina van Indymedia UK en Indymedia Schotland.

[Tijdlijn 2 juli] Fotos:[ 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 ] Video:[ 1 | 2 | 3 ] Audio:[ 1 | 2 ]

[Overicht zondag 3 juli][Make Borders History] Foto's:[ 1 | 2 | 3 ]

4 juli: [Faslane blokkade] Foto's: [ 1 | 2 | 3 ]][Carnival for full Enjoyment] Foto's:[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ][Video]

Actuele links: [DISSENT!|Squat net Schotland|Stop G8 België|Globalinfo|De Vrije|Indymedia UK|Indymedia Schotland|Radical Radio Coalition]

Historiek: [2001|2002|2003|2004]Stormen over de States

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Nog niet eens bekomen van orkaan Katrina, die New Orleans bijna van de kaart veegde, wordt de golf van Mexico geconfronteerd met een nieuwe storm, Rita, die het vooral op Texas gemunt lijkt te hebben.

Na de schandalige manier waarop de hulpverlening na Katrina verliep, beweerden de autoriteiten dit keer beter voorbereid te zijn, maar het liep meteen al mis. De dijken in New Orelans zijn niet behoorlijk gerepareerd en de evacuatie van Houston loopt in het honderd. Er wordt niks gedaan voor de daklozen en wie niet weg kon komen, moest zichzelf zien te redden. Publieke gebouwen die mogelijk stormbestendig zijn, worden niet opengesteld om te schuilen.Doordat Rita afzwakte tot een orkaan van sterkte 3, zorgde zij zelf vooral voor materiële schade.

Indymedia Houston en Indymedia New Orleans blijven werken en er zijn regelmatig nieuwsupdates. Een aantal IMC's uit "veilige" gebieden in de VS volgt de situatie op de voet. De Vrije zorgt vlot voor samenvattingen en vertalingen in het Nederlands.

Eerdere berichtgeving over Katrina: [ 1 | 2 | 3 | 4 ][Common Ground Relief|De Vrije]

Volg de situatie op de voet:
[KPFT Radio]
[Katrina indymedia|Houson IMC|New Orleans IMC|Austin IMC|North Texas IMC|SF Bay IMC|Santa Cruz IMC|Portland IMC|St. Louis IMC]Stop AWACS, behoud Schinveldse bossen

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Het Zuid-Limburgse dorpje Schinveld lijdt reeds jaren onder ernstige overlast en schade aan de volksgezondheid door de aanwezigheid van de naburige NAVO basis van Geilenkirchen (Duitsland)waar AWACS toestellen gestationneerd zijn. Alsof dat nog niet genoeg was wil men nu ook nog eens zes hectare bos kappen en 14 hectare bomen "toppen" tot een meter boven de grond, zodat de overlast nog een stuk vergroot kan worden als de vliegtuigen, zwaarder geladen met meer brandstof, langer laag boven de grond kunnen vliegen. Op 14 mei 2005 kwamen zo'n 300 ongeruste omwonenden samen om te bespreken hoe ze zich hier verder tegen kunnen verzetten.

Op 28 mei was er een eerste actiedag tegen de plannen om de gemeente, die ook niks moet hebben van meer overlast en vernietigning van waardevol natuurgebied, buiten spel te zetten en de NAVO alsnog aan de nodige vergunningen te helpen.

Op 3 augustus 2005 gaf minister Dekker van VROM aan staatssecretaris Van Der Knaap van defensie een vrijstelling voor het vernietigen van zes hectare bos en "onderhoud" aan nog eens 14 hectare daar bovenop. Belanghebbenden hadden zes weken de tijd om hiertegen protest aan te tekenen, maar nog voor die zes weken om waren was het Arnhemse bedrijf Looplan al bezig met het inventariseren van de te kappen bomen. Terwijl de NAVO bezig is met het voorbereiden van de aanval op het waardevolle natuurgebied, maakt GroenFront! Schinveld zich op voor de verdediging. Op zondag 2 oktober is er weer een klimactie in de Schinveldse bossen.

[GroenFront!]Ontruimingsgolf Oktober 2005 Amsterdam

Netherlands, 21.03.2006 21:40


Op aanstaande dinsdag, 18 oktober 2005, zullen er weer verschillende kraakpanden in Amsterdam worden ontruimd. Daarbij zullen verschillende mensen zich waarschijnlijk verzetten.

Een dagcafe/voku op de Nieuwezijds Voorburgwal dat ook die dag zou worden ontruimd is afgelopen zaterdag al leeggehaald. Hierbij zijn verschillende arrestaties verricht, de mensen in het pand en lukraak wat mensen die op straat leuzen riepen of foto's maakten.

Tijdens de ontruimingen kun je ook via telefoon en/of sms verslag naar Indymedia.nl doen: 06 44 238 148

Zorg dat je je voor de ontruimingen op de hoogte hebt gesteld van je rechten als je wordt opgepakt. Ook onmisbaar: de naam van een betrouwbare advocaat waar je naar kunt vragen.

Op de website van arrestantengroep staat algemene informatie over je rechten na arrestatie en ook over de nieuwste trucs en strategieen van de politie om actievoerders de mond te snoeren.

Op de website is niet alleen informatie te vinden voor mensen die nog weinig afweten van wat er precies gebeurd als je wordt opgepakt, maar ook voor meer ervaren actievoerders. Het is belangrijk dat mensen er alert op zijn dat de politie onder andere de toegang tot je eigen advocaat regelmatig weigert, en wat je daar aan kan doen. Wil je weten naar welke advocaat er beschikbaar is, bel of mail dan even naar de arrestantengroep of bemachtig een flyer op de dag zelf.

Iedereen succes, en vergeet niet: opgepakt wordt je niet alleen als je van plan bent een actie te gaan doen. We hebben de laatste tijd vaak genoeg gezien dat je voor niks van de straat kan worden geplukt om soms op valse beschuldigingen een hele tijd vast te zitten. Zorg dat je op de hoogte en voorbereid bent!


[Linkse Hulp|Arrestantengroep|fotos ontruiming nieuwezijds]Ontruimingsgolf 18 Oct., Amsterdam

Netherlands, 21.03.2006 21:40


>>> Call us to report directly from the streets! Bel ons voor ooggetuige verslagen! Call us to report directly from the streets! 06 44 238 148 <<<

14:35 - volgens de arrestantengroep zijn alle arrestanten van zaterdag van de Nieuwezijds weer vrij.

14:30 - van Hogendorpstraat: Pand is nu ontruimd. Een eenheid van 5 BraTra personen is het pand binnengedrongen.

14:18 - van Hogendorpstraat: De straat is nu afgezet, de ME vormt linies. Ook veel buurtbewoners en toeschouwers er om heen. Er is een Belgische waterwerper gesignaleerd in de straat ook, Staat nu om de hoek bij de Haarlemmerweg. BraTra nog niet gezien. [foto]

13:00 - Sloterkade: Politie is weer weg, pand is leeg. zijn nu bouwvakkers bezig met werkzaamheden.

[ tijdslijn op kraakforum | arrestantengroep.org | fotos: Ceintuurbaan: [ 1 | 2 ], Schijnheilig & Ceintuurbaan | Sloterkade & Hogendorpstraat | Hogendorpstraat | politiematerieel | kraak-forum | videos: Ceintuurbaan , Schijnheilig]Politiegeweld tegen vrije meningsuiting

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Donderdag 10 november

Om 13:00u zal er tijdens de commissievergaderin algemene zaken een actie plaatsvinden waarbij 'levensgevaarlijke' accuboren aan Cohen zullen worden overhandigd. Dinsdag 8 november

Er wordt opgeroepen tot het plaatsen van digitale spandoeken.
14:30u, Prins Hendrikkade.
De politie zet de Prins Hendrikkade af. Na een voorval dat de politie omschrijft als een schietpartij. Het blijkt iemand met een accuboor te zijn. Zie ook de verklaring van de betrokkenen.
Het OM in Utrecht vindt de spandoekenhetze ook erg leuk en besluit mee te doen, door een bevel te geven het spandoek aan het stationsplein weg te halen.

Update 7 November

Na de acties van voorgaande dagen zijn de spandoeken vandaag als paddestoelen uit de grond geschoten door heel het land. [Amsterdam: Jodenbreestraat, Villa Friekens, Spuistraat, Jordaan, Stopera, OCCII, Groningen, Haarlem, Leiden, Den Bosch]
Weer bleek het nodig deze uitingen van meningen te verwijderen, in groningen werd een doek verwijderd terug gehangen en toen door de brandweer met een hoogwerker verwijderd ook in haarlem is 1 van de 4 doeken verwijderd [fotos] door de politie. Het doek dat op de Stopera was gehanden door AADG is ook onder dwang verwijderd en op amstel 22 weer opgedoken(hier was eerder een doek verwijderd). Ook werd het Wilde westen met nog een bezoek vereerd waarbij teksten van de muur werden verwijderd.

zelf aan de slag?!
[Tips; Verf en doek aangeboden (laaste alinea); Schilderen; ophangen]

Op 27 oktober brak er brand uit in het uitzetcentrum op Schiphol. Daarbij kwamen elf mensen om het leven. Dezelfde dag nog was er een wake voor de slachtoffers. In verschillende steden en gemeenten werden sollidariteitsacties gestart, waaronder een spandoekenactie in Amsterdam. Sinds 1 november wordt daar op een tiental plaatsen het beleid van Minister Verdonk en de dodelijke consequenties daarvan aan de kaak gesteld.

Burgemeester Job Cohen, die op 2 november tijdens de herdenking van Theo Van Gogh het recht op vrije meningsuiting nog vurig verdedigde, lijkt daar twee dagen later plots heel anders over te denken. Op vrijdag 4 november om acht uur werd een eerste poging gedaan om een spandoek tegen het vreemdelingenbeleid te verwijderen. Kennelijk geldt vrije meningsuiting alleen voor het criminaliseren van minderheidsgroepen en het aftasten van de grenzen van racistische, fascistische en antisemitische uitlatingen.

Foto's: [wake |rouwende weduwes | spandoeken | schade inval Wilde Westen | Paradiso] Nieuwe spandoeken:[ 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ][video-loop]
[Internationale berichtgeving: english, deutsch 2, français, português, español]Bos bezetting in Schinveld

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Het actiekamp van GroenFront! in Schinveld gaat de feestdagen in met een hoop acties. Zo startten ze de campagne CDA:Stem Op Ons, Kap Het Bos, waarbij de dubbelzinnige houding van het CDA in dit dossier wordt uitgespeeld in de lopende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In Schinveld (24/12) en Brunssum (31/12) gaan Groenfront en Stop Awacs Overlast met een kraampje op de markt staan om de bevolking te informeren en de alarmlijst aan te vullen, op 27 december is er een buurtdag voor sympathisanten in het bos waar onder meer klimworkshops, juridische info en training in geweldloos actievoeren op het programma staan.

Ook trok een groenfront activiste de aandacht op de link tussen de basis van Geilenkirchen en de "war on terror" tijdens de actie tegen het uitzenden van militairen naar Afghanistan van het Platform Tegen de Nieuwe Oorlog.

Verder roept GroenFront! op tot het organiseren van solidariteitsacties die de bosbezetting overal in Nederland onder de aandacht brengen.

Foto's: [1|2|3|4|5|6|7|8][Video's]

[Eerdere Feature] [Route] [GroenFront] [Deutsch] [Français] [English]Ontruiming actiekamp in Schinveldse bossen

Netherlands, 21.03.2006 21:40

De ontruiming van het GroenFront! actiekamp in de Schinveldse bossen duurde van zondagnacht om half twee toen een helicopter boven het kamp ging cirkelen tot dinsdagavond om vijf uur toen de laaste activisten zelf de bomen uitkwamen omdat ze daardoor na afspraken met de politie 20m bos konden redden.

Op woensdagnamiddag om 16.30u waren alle arrestanten vrij en s' avonds werd in Café De Mert in Schinveld een spetterend afscheidsfeest gegeven voor zij die de lokale bevolking de ereburgers van Schinveld zijn gaan noemen.

Op donderdag volgde nog een reddingsoperatie, de SEALS probeerden interim burgemeester Jos Zuidgeest met dekens en voedsel te redden uit zijn zelfgesponnen web van leugens, maar hij bleek reddeloos verloren te zijn.

Ondanks de vele en vrij positieve persaandacht kwam de overheidsporpagandamachine tijdens de ontruiming toch goed op gang, de leugens die vooral door Zuidgeest werden verspreid worden door GroenFront! in een reactie weerlegd.

[fotos en video's |TV][Tijdlijn][Deutsches Feature und Updates|English timeline|feature en français]
[kaart van het gebied van de noodverordening | kaart van Schinveld | satelietfoto | Hoe kom je er?]
[Achtergrondinformatie: update 6 jan, update 25 dec, feature 22 dec, feature 1 oct | GroenFront][Persoonlijk verslag]Franse Studenten in opstand tegen het CPE

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Sedert haar aantreden in 2002 veroorzaakte de rechste Franse regering reeds heel wat maatschappelijke onrust onder werklozen, precairen en intermittenten, ambtenaren en arbeiders door te gaan knabbelen aan zowat elk aspect van de sociale zekerheid. De lat wordt steeds hoger gelegd: verhogen van de pensioenleeftijd, verlengen van de werkweek, toename van het aantal te bewijzen arbeidsdagen om volledig uitkeringsgerechtigd te zijn... zowat de hele Franse Civil Society wordt meegesleept in de neerwaarste spiraal van de precariteit. Regelmatig vullen de straten van de Franse steden zich dus met demonstranten.

Sedert begin dit jaar nam het protest weer hand over hand toe, met als hoogtepunt de nationale actiedag van 7 februari, die zo'n 400.000 demonstranten op de been bracht. [video Grenoble] Oorzaak van deze nieuwe golf van protest is het Contrat Première Embauche (CPE) dat rond de jaarwisseling aangekondigd werd en in de nacht van woensdag 8 maart 2006 in spoedprocedure door het parlement gejaagd werd.

Organisaties van jongeren, werknemers en werklozen mobiliseren zich rond het opzetten van een actieplan waarmee ze de regering willen laten terugkomen op haar afbraakbeleid ten opzichte van van de “Code du Travail” (arbeidswetboek).
De ene universiteit na de andere gaat in staking [kaart] terwijl de regering zich opwindt (fr) maar voet bij stuk blijft houden. Op dinsdag 7 maart was er een tweede nationale actiedag met demonstraties over het hele Franse grondgebied (fr) waarbij bijna 1.000.000 mensen op straat kwamen. [video Lille]. Op 9 maart wordt de Sorbonne bezet, op 12 maart wordt ze door de CRS (Franse semi-militaire oproerpolitie) weer ontruimd [foto's | video]. Ondertussen nemen de blokkades, bezettingen en demonstraties hand over hand toe, inmiddels zijn bijna 70% van de universiteiten bezet en beginnen scholieren hun lycea en colleges te bezetten...

Het CPE moet volgens de regering een oplossing bieden voor de jongerenwerkloosheid maar duwt door zijn aard jongeren onder de 26 jaar in een twee jaar durende precariteit want deze eerste werkervaringscontracten laten werkgevers toe om jongeren zonder enige opgaaf van reden op staande voet te ontslaan, waardoor jongeren werkzekerheid hebben voor niet langer dan 1 dag, en dat gedurende twee lange jaren.[Meer (fr):CPE | CNE]

Artikels in het Nederlands [De Vrije: 1 | 2 | 3 | 4 ]
Goed overzicht in het Engels: Libcom Blog

Locale Indymedias: Marseille | Grenoble | Lille | Paris | Toulouse | Auvergne | Nantes

Sites over de anti-CPE acties: [Tolbiac | Rouen | Paris VII | Jussieu | Charles V | Nanterre | Coordination stop-cpe | Place Libre]Ontruimingsdag Amsterdam 21 maart

Netherlands, 21.03.2006 21:40

Dinsdag 21 maart staat er een hele stapel panden op de rol om ontruimd te worden in Amsterdam.
Uiteraard wordt er rechtstreeks verslag van gedaan door verschillende onafhankelijke mediagroepen.

Stand van zaken 1800 uur: Bilderdijkstraat is nog steeds niet ontruimd. De politie heeft extreme moeite gehad het geheel onder controle te houden. Amstel 4 en Vijzelstraat 5 zijn ontruimd, waarbij minimaal 1 arrestant. Spuistraat 328 , Recht Boomsloot 4 & & 5, Nieuwendijk 89 en van Beuningenplein 180 zijn ook ontruimd. Bij de Nieuwendijk zijn wat opstootjes geweest waarbij met verbommen en vuurwerk is gegooid, en minimaal 1 persoon is gearresteerd

Voor het doorgeven aan nieuws aan Indymedia kun je bellen met de dispatch telefoon: 06-44238148

Radio Patapoe zal de hele dag in de ether te beluisteren zijn op 88.3 FM, of op de webstream
Je kan ook direct bellen naar de studio om verslag te doen van wat er op straat gebeurt: 020-4122969
Neem je radio mee op straat!

up-to-date tijdslijn van de ontruimingsdag zelf

De lijst met de panden die op de nominatie staan ontruimd te worden:

Nieuwedijk 89
Spuistraat 328
Amstel 4
Vijzelstraat 5
Bilderdijkstraat 82/1
v. Ostadestraat 137
v. Beuningenplein 180
Balistraat 39 hs
Recht Boomsloot 4 en 6
Sint Antoniesbreestraat 64 (inmiddels verlaten)
Cruquiusweg 79 tot en met 89
en dan nog 2 of 3 tot nu toe onbekende panden.

links:

akties v. Ostadestraat | raadsadres v. Ostadestraat | Persverklaring gezamenlijke kraakgroepen | arrestantengroep | Persverklaring Spuistraat 328 | Persverklaring Amstel 4 | Persverklaring Bilderdijkstraat 82/1 | Aktie bij eigenaar Wilde Westen

Beeldmateriaal:
foto's ontruiming Amstel en Vijzelstraat | foto's Wilde WestenMARCH 25 MOBILIZATION

Arizona, 21.03.2006 21:07

Mobilization for Sacred Sites and Human Rights in Flagstaffsostieni supporto legale

Italy, 21.03.2006 20:40

Roma Sostiene Supporto LegaleCDPSJ

Colombia, 21.03.2006 20:10

Gildardo TuberquiaCensuran a Indymedia México

Tijuana, 21.03.2006 20:08

Censuran a Indymedia Méxicoancora violenza dei carabinieri

Italy, 21.03.2006 19:40

Ordinaria violenza sulla PrenestinaWhat happened at the march?

San Diego, 21.03.2006 19:39

Thank you very much for posting all of your event announcements on San Diego Indymedia. As a volunteer that spends a lot of time on this site, I want to ask people to please post a report from your event if you're going to post your event announcement here.

Indymedia is a space for people to tell their own stories and to write independent news about what is happening in our communities. While event announcements are an important part of connecting a community, knowing what is happening is equally important.

If you're going to post your event announcements here, please post a report of what happened.

See also:
 http://sandiego.indymedia.org/en/2006/03/114434.shtmlLa Otra Tijuana Informa

Tijuana, 21.03.2006 19:38

Reunión informativa sobre la Otra CampañaГотовится зачистка

Belarus, 21.03.2006 19:37Segue protesto em frente ao Palácio dos Bandeirantes

Brasil, 21.03.2006 17:39

MTST3rd Anniv. Demos Draw Thousands as Bush's Approval Ratings Hit All-Time Low

Philadelphia, 21.03.2006 17:38

Tens of thousands gathered this weekend across the U. S. to protest the continued occupation of Iraq, and call for accountability as four polls published last week put Bush's approval ratings at an all-time low.

Below are firsthand reports from some of the over 500 protests in all 50 states this week. Tens of thousands also gathered in cities abroad, including the Iraqi cities of Basra and Baghdad.

In Philly
Independence Mall | Sen. Specter's House | Banner Drops

National Rallies & Marches
Akron, OH 1 2 | Albuquerque | Arlington, TX | Ashland, OR | Binghamton | Boston 1 2 | Chicago | Colorado Springs | Columbus 1 2 | Concord, NH | Connecticut | DC | Eugene | Fayetteville, AK | Fresno | Houston | Kansas City | Los Angeles | Milwaukee | Minneapolis/St.Paul | Nashville | New Hampshire | New York | Orange County 1 2 | Pittsburgh | Phoenix | Portland | Rochester | San Diego | San Francisco Bay Area | Santa Barbara | Santa Cruz | Seattle | Springfield, Mass | Tuscon, AZ | Vancouver, WA | Vermont | WorcesterReport on March 19 Protest &amp; Upcoming Events

North Carolina, 21.03.2006 17:38

Report on March 19 Protest & Upcoming EventsHuti in New Orleans!

Oklahoma, 21.03.2006 17:09

Third installment on Huti, Jeri and Daniel's March to NOLA Action Feels Good! Action Feels Good! Action Feels Good! Huti called from NOLA he was at a Vietnamese Park across from Mary Queen of Vietnam Church. The stage was set up over a Basketball Court, much to the chagrin of many players who came to find their court being coopted for peace. The Four Main Groups who've organized the Mobile to New Orleans March were all there: Iraq Veterans Against the War (dressed in their Desert fatigues Veterans For Peace Gold Star Families for Peace and Military Families Speak Out! Huti said there were between 200 and 300. They were setting up Tents to sleep in, in the Park, though Huti had on every piece of clothing he brought cuz it was Cooooold! Music was playing when we first got on the phone and then David Prine head of Veterans for Peace was speaking. In the background i was hearing the chant: "Hey Hey Uncle Sam We Remember Vietnam! We Don't Want your Rotten War Bring Our Troops back to Our Shores!" It Sounded Great! I asked Huti what they were chanting during the March and he said, "Some of the Chants were: "Walking to New Orleans" "WAR, What is it Good FOR?" He spoke about a group of Volunteers in St. Bernard Parish in New Orleans setting up a Disaster Relief Program as no one else was!" There was a man speaking of only working with Black people because of 16 Black Rescuers that were killed in NOLA . (not sure of the whole story, maybe Huti will fill us in when he comes back. Jeri who has to be back for work on Mon. cannot stay through all of today's festivities which are supposed to end at 4 pm. Huti and Daniel have hooked up with some Colorado Travelers who have generously offered to give them a ride back home!!!! Wooot! People are awesome! Peace, Justice, Action!, joni p.s. James, i gave Huti your cell # so he may give you a ring, i'm off on a road trip to AZ!!! This will be posted on OKIMC.  NATIONAL &quot;EQUALITY RIDE&quot; for Gay Rights in Oklahoma

Oklahoma, 21.03.2006 17:08

(Eight Arrested in Tulsa, Monday, March 20) Report In the tradition of the 1960s "Freedom Rides" 32 students and graduate students are visiting US colleges and universities whose policies specifically exclude gay and lesbian applicants. The "Equality Ride" did nonviolent demonstrations on Monday - yesterday - at Oral Roberts University in Tulsa. Eight riders were arrested for walking onto the campus to speak with students because ORU stated that the Equality Riders were not welcome at the university. The eight were "crossing the line" onto private property to declare their right as gay and lesbian Americans to be treated as whole and healthy human beings. Among those arrested was Oklahoma City resident Kayla Bonewell, graduate of Oklahoma City University, and currently a graduate student of Divinity in California.    At military and religious colleges around the nation, bans on gay, lesbian, bisexual, and transgender enrollment force students into closets of fear and self-hate. These bans devalue the life of GLBT people and they slam the door on academic freedom. The Equality Ride empowers young adults to challenge these college bans.    Scheduled between March 10th and April 26th (schedule of stops, below), the Equality Ride is a seven-week bus tour to confront several religious and/or military colleges that ban the enrollment of GLBT students. At each stop along the journey the members of the Equality Ride will present a powerful case for GLBT equality. Through dialogue with administrators and discussions with students, the young activists of the Equality Ride will make clear the harmful effects of the false notion that homosexuality is a "sickness and a sin," and "a threat to the nation and the military." To make public their case for equality, the young activists on the Equality Ride will hold vigils, Bible studies, class discussions, community forums, and press conferences .     PROGRAM IN OKLAHOMA CITY  Wednesday, March 22, 7 pm, at Church of the Open Arms, 3131 N. Pennsylvania   CONTACT:  Equality Ride Public Information: Richard Lindsay 646-258-7193     Oklahoma City Contact:  Nathaniel Batchelder 405-524-5577     Church of the Open Arms:  405-525-9555Anti-Recruitment Demonstrations Mark Third Anniversary of the Invasion of Iraq

Boston, 21.03.2006 16:09

On Monday morning, March 20, at around 11:00am, 10 protesters gathered outside the Northeastern University Reserve Officer Training Corps (ROTC) office on Huntington Avenue to protest the third anniversary of the invasion of Iraq. "We wanted to make sure nobody forgets that both Iraqi civilians and American soldiers are dying everyday," said one protester. The protesters used colorful chalk to transform the sidewalk into a collage of messages such as "100,000 Dead for what?", "Military recruiters out of our schools," "Death zone," and "Recruiting the poor to die for the rich." Protesters also drew chalk body outlines to represent the dead, both Iraqi and American.Modified Ribbons Distributed Across Boston in Remembrance of Lives Lost in Iraq

Boston, 21.03.2006 16:09

On Monday, March 20, 8 people rode their bikes all over Boston distributing modified "Support Your Troops" ribbons. Over 200 ribbons had been collected over the last two years. The ribbons were spray-painted black with the message "100,000 Dead" accompanied by a peace sign inscribed in white. "We wanted to show that for some people, life isn’t just 'business as usual': our Iraqi sisters and brothers are being killed everyday. The ribbon is also a popular symbol of comodified patriotism: we wanted to transform that into a somber reminder of the consequences of such blind national allegiance," said Alia, one of the distributors.&quot;Walkin' to New Orleans&quot; March 14-19, for Peace and Justice

Miami, 21.03.2006 15:37

"Walkin' to New Orleans" March 14-19, for Peace and Justice
<<<< You are on page 375 of 1069 pages >>>>
Jump to page: