Archive of syndicated local features

<<<< You are on page 453 of 1069 pages >>>>
Jump to page:

Missione Civile Internazionale per il Libano

Switzerland, 03.08.2006 11:37

Immediato cessate il fuoco e solidarietà per i popoli libanese e palestinese: questa la richiesta di una missione civile internazionale per il Libano.

La macchina da guerra israeliana continua ad uccidere centinaia di civili ed a distruggere le infrastrutture del paese dei cedri: ultimo bilancio del governo libanese 900 morti, 3.000 feriti ed un milione di sfollati.
La crisi umanitaria si sta aggravando giorno dopo giorno.
La Comunità Internazionale (ONU e Unione Europea incluse) sono incapaci o non intenzionate a fermare il massacro. Inoltre, gli Stati Uniti supportano l'aggressione israeliana sia politicamente sia praticamente.
Siamo convinti che questo sia il momento per un intervento della società civile e dei movimenti. E' di estrema importanza trovare il modo di far sentire la voce dei/delle cittadin*. E' fondamentale promuovere la richiesta di un cessate il fuoco immediato.

Come abbiamo fatto durante l'assedio del quartier generale di Arafat, proponiamo di organizzare una missione civile internazionale per il Libano. Questa missione esprimerebbe la nostra solidarietà alla popolazione libanese e palestinese e la richiesta di un immediato cessate il fuoco.

In Grecia sono iniziati i preparativi per una missione civile. Una prima parte della missione è nell'area da sabato 29.07.2006.
Sappiamo che molti attivisti europei sono interessati al progetto. Siamo sicuri di poter creare una missione internazionale unita.

E' TEMPO DI AGIRE!!

Per informazioni e contatti con la delegazione greca, contattare il compagno Yannis Almpanis: yannisalmpanis at hotmail.com o telefonare al compagno Guido, al numero 0030 6934564917 (parla inglese italiano e francese); oppure 0090 6944740587.

La petizione è stata firmata dai seguenti membri del Forum Sociale Greco:

Tassos Koronakis, Loukia Kotronaki, Antonis Ntavanellos, Natassa Theodorakopoulou, Yannis Almpanis, Nikos Giannopoulos, Vaggelis Karageorgos, Elthina Aggelopoulou


GIOVEDÌ 3 GIUGNO PRESIDIO A GINEVRA

Aggiornamenti: Indymedia Beirut

Approfondimenti: Un fantoccio a Beirut | Le immagini che i media non mostrano: orrore nel sud del Libano (da IMC Beirut) | Manifestazione a Berna | Daddy, why did Israel do this to us?(en) (tr) (gr)

Collegamenti: Indymedia Beirut | Indymedia Israele | Indymedia Cipro | Urgence Palestine | Internation Middle East Media Centre | Palestine News Network | Electronic Intifada | Electronic Lebanon | Palestine Blogs | Tadamon | Medioriente.net (it)G8 2006 in St. Petersburg: &quot;Kein ruhiges Gipfeltreffen!&quot;

Germany, 03.08.2006 10:39

Dieses Jahr wird der G8-Gipfel vom 15. bis 17. Juli in Strelna, einem Vorort von St. Petersburg (Russland), stattfinden. Aufgrund der schwierigen Situation vor Ort, wird eine Verhinderung des Gipfels schwierig werden. Trotzdem und gerade deswegen ist großer und breiter Widerstand wichtig - wenn Putin zeigen kann, dass mit ein wenig mehr Repression keine Proteste stattfinden, werden sich andere Regierungen davon sicher "inspirieren" lassen.

Trotz der schwierigen Situation vor Ort, ist in den letzten paar Monaten in Russland einiges an Widerstand gegen den G8-Gipfel und dem kapitalistischen System entstanden, Menschen haben sich organisiert und mit anderen vernetzt. Aufgrund der enormen staatlichen Repression sollte eine Anreise früh und gut geplant sein.

Zur Zeit findet in Moskau das Libertäre Forum als Vorbereitung für den G8-Gipfel statt. (1.Tag, 2.Tag) In diesem Rahmen gab es gestern in Moskau eine sehr erfolgreiche Pink&Silver-Aktion.

Aktuell: In ganz Russland speziell aber in St. Petersburg kommt ins je näher der Gipfel kommt zu immer mehr und härteren Repressionen.

Links: Indymedia Russland | Indymedia Videos Russland | de.dissent.org.uk | Gipfelsoli | Avtonom.org | nog8 Russland | svitnetovar.info | shutthemdown.org | Reclaim The Commons | rtc.revolt.org | PGA | weitere Links | Aktuelle ArtikelRepresion en La Pampa contra vecinos auto convocados

Argentina, 03.08.2006 08:08

El gobierno pampeano responde con represión indiscriminadaMovilización popular en 25 de Mayo, por trabajo digno y contra el intendente

Argentina, 03.08.2006 07:39

El gobierno pampeano responde con represión indiscriminadaTot per a les empreses, res per a les persones

La Plana, 03.08.2006 07:37

El 25 de Maig, l'Ajuntament de Castelló va aprovar el PAI Mestrets pel qual es faran 6.000 vivendes (en blocs de 9 altures i més), el 25% d'elles de protecció oficial. Amb l'excusa de l' "interés social" volen desallotjar als veins i les veïnes de les seues cases per tal d'enderrocar-les. Per aquest motiu ens criden a la solidaritat…

24 de Juny a Castelló>> 19.30 Concentració a la pl. major en suport al veïnat dels Mestrets

Aquest tipus d'urbanisme del consistori dirigit per Alberto Fabra no respecta a les persones que viuen allí tota la vida. Alhora amb les grans empreses tot són facilitats. Així LUBASA porta pagant de manera irregular des de fa anys. Aquesta constructora pot liquidar entre un 30 i un 40% menys per l'impost municipal per construir, i tenir en 15 dies la llicència que a d'altres els costa un any.
Aquestes són les seues polítiques urbanístiques, mentre fan fora a les persones de les seues cases, per a les grans constructores tot són beneficis.Una universitat al servei del capital

La Plana, 03.08.2006 07:37

El discurs oficial de l' "establishment intel·lectual" ens ven que la Universitat Jaume I és una iniciativa que ha dinamitzat la societat civil castellonenca. Tot i això aquest discurs trontolla de totes totes.
El mecenatge de grans empreses (Lubasa, Marina d'Or) i multinacionals (BP, Iberdrola) ha portat a una supeditació de l'educació universitària als interessos del capitalisme més salvatge. L'exemple més paradigmàtic el trobem amb la Fundació Universitat-Empresa, una de les entitats més actives en l'UJI i que promou l'utilització de l'estudiantat com a mà d'obra barata, o es dedica a l'organització d'activitats per presentar els camps de golf com a instal·lacions ecològiques. En aquest tipus d'actes sempre es conta amb professorat universitari com ara Ignacio Morell, el qual destaca per la realització d'informes favorables per a empreses amb greus conflictes amb la societat civil com Marina d'Or, o per a la multinacional dels residus tòxics que pretenen instal·lar-se a Fanzara.
Una de les darreres crítiques al tipus de comunicació que promou l'UJI la trobem en els creadors del documental "En destrucció", sobre l'especulació urbanística i la manca d'una política d'habitatge just i social.La societat de les aparences

La Plana, 03.08.2006 07:37

Cada volta més la nostra visió de les coses és suplantada per un conjunt de representacions prefigurades en els mitjans de comunicació de masses, un seguit d'imatges que es consumeixen i constitueixen l'aparença d'aquesta realitat que l'individu, en base a la reiteració, contempla com la única possible. Tot allò que ens envolta se'ns manifesta no en funció d'allò que realment és sinó de la manera en la que es vol que siga percebut per aquell que mira. Ja no importa que l'empresa ACCIONA i el seu apèndix NECSO tinguen interessos en la destrucció del desert, que un altra filial seua RENOMAR estiga fent negoci amb el pla eòlic, que NECSO haja estat darrere dels pantans de Rialp i Itoiz considerats com a atemptats ecològics, el que interessa és vendre l'aparença que ACCIONA és una empresa preocupada pel medi ambient amb la pàgina web www.sostenibilidad.com. De la capacitat que tinguen per a fer-ho creure dependrà el seu èxit, per la nostra part contribuirem en tot el que puguem a fer-los fracassar.

Els governants locals malgrat la imatge que volen donar de polítics d'alt estànding demostren ser poca cosa més que una xusma com s'ha demostrat en el cas dels mestrets-borriolenc on amb l'excusa dels problemes dels habitatges i de les vivendes de protecció oficial (tan sols un 25%) s'amaga una operació per a enriquir a les empreses que trauran benefici de la construcció de blocs d'edificis de 9 altures o més i per aconseguir aquest objectiu mantenen als veïns i veïnes en una situació d'incertesa, angoixa i un autèntic setge psicològic per intentar destruir la resistència veïnal.Ni abocadors ni incineradores

La Plana, 03.08.2006 07:37

Cabanes es mobilitzarà el dia 20 per a dir NO a la incineradora Aquesta mobilització apareix en un context d'intenses protestes arreu de la comarca que fa que fins i tot els polítics intenten aparentar preocupació i donen marxa enrera (només momentàniament fins després de les eleccions) com en Vall d'Alba.

Alguna cosa se'ls escapa quan Cabolo, la sinistra ombra de Fabra no té les coses clares. Alguna persona pareix que no s'eperava el malestar ni la reacció en els nuclis rurals davant d'aquests intents d'afonar-los definitivament ja siga per incineradores, ja siga per abocadors de residus tòxics. En Salzadella 500 persones tornen a exigir un referèndum sobre l’abocador i la planta de RTPs i l'Alcalde, Víctor Gallego, ha contestat a les mobilitzacions intentant sembrar la por, denunciat a dues veïnes del seu municipi per haver-li pressumptament proferit insults en la sessió plenària celebrada en aquesta localitat el passat sis de juny. Aquest plenari va ser fortament polèmic, perquè després de finalitzar, el mateix alcalde es va dirigir a un grup d’assistents –contraris al projecte d’abocador de residus tòxics i perillosos previst al municipi- amb gestos de menyspreu i insultants, entre ells una botifarra. El plenari es va centrar en el canvi de regidoria per la dimissió d’un membre de l’equip del govern municipal, que va deixar el càrrec pel seu posicionament contrari al projecte de l’abocador de la Salzadella.

Està clar que encara estem a temps de parar aquestes calamitats: Fem-ho ara abans que siga massa tard!Festes Populars

La Plana, 03.08.2006 07:37

Front a uns pobles morts i inactius cap als que ens volen portar amb les incineradores, els abocadors, els parcs temàtics, i els camps de golf, existeixen iniciatives populars, autogestionades, participatives i actives per revitalitzar els pobles de les nostres comarques; propostes imaginatives que són capaces d'acabar amb la dinàmica repetitiva i esgotadora de "misa, ball i bous". Són iniciatives que representen allò que hi ha viu i dinàmic als pobles del nostre voltant. Tornen les festes populars als pobles i torna la FAB amb més força que mai. Hi ha gent com Adelino (l'alcalde de Borriol) a qui no li agraden aquestes festes ja que no hi pot posar la mà, però és senzillament perquè odia tot allò que les fa valuoses: que siguen populars, autogestionades, sense jerarquies, participatives i alienes a interessos partidistes. Està clar que tota aquesta colla que els agradaria que estiguerem en silenci i deixant-los fer i desfer sense complicacions tindran un any més un disgust: La FAB i totes les festes populars tornen a estar al carrer!!

>> La fab al carrer ::. >> Pre-Aixadella Rock'06 - Vilafranca (Els Ports)::. Dissabte 29 de juliol >> La mata rock ::. Dissabte 22 de juliolARAB JEWISH PEACE ALLIANCE TO HOLD 5TH WEEKLY VIGIL TO PROTEST WAR ON LEBANON AND GAZA AND

New Mexico, 03.08.2006 06:38

ARAB JEWISH PEACE ALLIANCE TO HOLD 5TH WEEKLY VIGIL TO PROTEST WAR ON LEBANON AND GAZAIndypendent to Hold Two-Part Reporting Workshop Series on Aug. 5 &amp; 12

NYC, 03.08.2006 03:09

Looking to write but aren’t sure how to get started? The Indypendent will host a two-part community reporting workshop series in August at our office at 4 W. 43rd St., Rm. 311. There are still a few spaces available.Starbucks Workers organizing at 17th and Broadway

NYC, 03.08.2006 03:09

Union members at 17th and Broadway along with thier brothers and sisters at 14th and 4th ave demand consistent schedules, higher wages for all Union Square Starbucks workers, fair raises and an immediate investigation into Mr. Gomez's behavior and an end to management's disrespect, harassment and prejudice against all 17th and Broadway Starbucks union members.Call Earl Blumenauer. Ask why he can't support a cease-fire in Israel/Lebanon.

Portland, 03.08.2006 03:09

House Rep. Earl Blumenauer (Portland, Oregon) has refused to make any statement as to why he does not support an immediate and unconditional cease-fire on the Israel/Lebanon border. Please call his office and ask which of 3 things he will do for House Res. 450: (Cosponsor, support, reject)

Please call the office of Earl Blumenauer and ask them to explain why he has hidden his position. Ask why he does not support an immediate cease-fire on the Israel/Lebanon border. Resolution H 450 is sponsored by Dennis Kucinich and co-sponsored by 33 other house members.

Call Earl (503)231-2300 then post your call results here on Portland.indymedia.org

Earl Blumenauer's BetrayalUpdate on Jeff Free Luers in the hole

Portland, 03.08.2006 03:09

Jeff is still in the hole; please continue to write to him!

We have received some updated information on Jeff's situation. He is still in the hole (solitary segregation). He was given a urinalysis (drug test) and the results were "too clean" so they gave him two more tests and both came up negative for drugs. He has still not had a hearing and his situation has been put "under investigation". At this point he is scheduled to remain in the hole until at least August 20th.

If they find him guilty, Jeff will lose his contact visits for a year. This means he will only be able to see his family and friends from behind glass. And, the visits will be limited to one hour, and may be limited to only a certain number per week. He also faces a $100 fine. His attorney is in contact with prison officials and we will continue to update you as we hear more.

Jeff still needs your letters of support, so please continue writing to him. It takes him a little longer to receive his mail but he is able to receive a stack of letters at a time. He has also requested some reading materials. If you are interested in purchasing a book for him (must by new and mailed directly from the publisher or Amazon.com) please contact us directly for a book title off the list he has requested. We are hoping to have books ordered THIS WEEK (by August 5th).

 http://freefreenow.org/howtohelp.htmlcriminalization and repression (en)

Barcelona, 03.08.2006 00:09

Feb4: 6 months of unjust prison already

One person seriously injured, a case full of contradictions, a politic-police set-up looking for a scapegoat and innocents into jail

Situation of February 4th's prisoners: Alex's communique at the end of his hunger strike ::: communique from Juan, prisoner in Trinitat ::: Rodrigo, Juan, Alex and Mariana end the hunger strike ::: situation of the prisoners and one mother during the hunger strike ::: interview with the mother of one detained

August 4th, 2006: Day of International Action for February 4th prisoners

support signs: support action with Feb4 prisoners at Barcelona's eixample ::: kafeta at sant boi ::: support demonstration ::: gathering at youth prison ::: action at Model prison ::: solidarity in Vilafranca ::: solidarity from Santiago ::: solidarity in Buenos aires ::: solidarity at the mapuche prisoner march ::: actions in solidarity in Austria + support signatures

related news: criminal action sued against Mayor Clos ::: new sentences and complaints to policemen for beating detained ::: 19 years and a half of prison to Guillem Godó ::: Suspended the trial for the action at saló de l'ensenyament ::: solidarity with prisoners in Jaén II :::

+info: >>>criminalization & repression + karcelonaStop the Bombing of Lebanon Protest (Photo Essay)

Boston, 02.08.2006 23:09

Several hundred Lebanese-Americans, religious leaders and concerned citizens gathered in Copley square Friday for a demonstration demanding an immediate end of the humanitarian and economic catastrophe in Lebanon as a result of Israel’s bombing and invasion of the country. Supporters lined the streets waving red and white Lebanese flags and holding signs and banners denouncing Israeli aggression and killing of civilians. A heavy storm moved in halfway through the rally but most of the demonstrators stood their ground singing, chanting and dancing in the pouring rain.Critically ill AIDS Patient Evicted for No Reason

Santa Cruz, CA, 02.08.2006 22:38

Donna Deiss writes: Shane is a critically ill AIDS patient who has lived at the Riverview Apartments for five years in Santa Cruz but his name was never put on the lease. The landlord is evicting us on the basis of a very minor fire from a candle although they do not admit any reason. Any tenant can be evicted for any reason without cause in Santa Cruz County. Rent control has failed here four times. The Tenants Rights Union of Santa Cruz County has one remaining member, me, a 58 years old disabled marine pipefitter and caregiver for Shane. I won an Unlawful Detainer against the owner in 1997 due to retaliation for my tenants rights activities. The landlord gave us no warning and will not listen to us prefering to trust Santa Cruz Property Management which has harrassed us and used housing discrimination practices against us. A previous resident manager admits they have been looking for an excuse to evict me for a long time. Read moreCuba: incertidumbres y especulaciones

Argentina, 02.08.2006 22:09

El mundo alrededor de la salud de FidelCuba: incertidumbres y especulaciones

Argentina, 02.08.2006 22:09

El mundo alrededor de la salud de FidelJosh Wolf Jailed For Refusal to Hand Over Video of Protest

United States, 02.08.2006 19:37

Josh Wolf was taken into custody on August 1st after a 9am court hearing. He was found to be in contempt for exercising his first amendment rights and refusing to provide a federal grand jury with video footage he shot at the SF G8 protest last summer. He could be held until the grand jury expires next July. A press conference was held outside of City Hall at 1pm, and at 2:00pm, the SF Board of Supervisors was to vote on a resolution in support of Josh's case. The National Lawyers Guild (NLG) believes that the grand jury is being improperly used to obtain materials which would normally be protected under California's Reporter Shield Law. Interview with Josh Wolf | Video from 8/1 | Report from 8/1Read More On Indybay's Indymedia PagePolícia Federal apreende equipamentos da Rádio Livre Várzea do Rio PinheirosR

Brasil, 02.08.2006 19:08

RLVRPCuba: what will happen when Fidel is gone?

Ireland, 02.08.2006 17:39

Some thoughts on Cuba. ...Privatisation – the rip-off of public resources

Ireland, 02.08.2006 17:39

- But is ‘nationalisation’ the answer? Throughout ...Cuba

Colombia, 02.08.2006 17:39

Fidel enfermo pero no ausenteSizzling Strike Action on Merseyside!

United Kingdom, 02.08.2006 17:08

With the scorching heat of another climate chaos summer very much upon us, what better time to air your genuine grievances and take strike action or protest against the bosses?

Many workers on Merseyside are making the most of the weather and getting out into the streets. Their causes are varied, but in each case they are fighting back against attempts to get more work out of people for less money. This is a battle that is being fought in every single workplace, so every wage slave should be organising amongst their colleagues for better pay and conditions. Together we are stronger than the bosses. United, the workers will never be defeated! Divided, we fall!

Liverpool Indymedia reports: Wildcat Walkout in Ellesmere Port! | Shit Treatment for Bootle Civil Servants | Mersey Firefighters to Fight Service Cuts | Mersey Ambulance Strike More Likely | Ambulance Staff Strike Back | Angry hospital staff protest in Southport | 48 Hour Ambulance Strike This Weekend! | Ex-Firefighters To Stand With Bosses On Cuts Agenda? | Taxing Times for Inland Revenue Strikers |Lübnan’a uluslararası yardım kafilesi

Istanbul, 02.08.2006 16:39

Lübnan’a uluslararası sivil yardım kafilesiFighting for the Right to Partybike

NYC, 02.08.2006 15:39

The "Partybike," in its third year in NYC, seems an appropriate attraction for Times Square -- gimmicky, weird, mindless fun. But the NYPD has made it a campaign to criminalize this business. But in spite of all the repression we've faced, we drivers keep showing up for work...A Hint of Revolution in Mexico?: López Obrador shows Progressives of the World the Way Forward

Philadelphia, 02.08.2006 15:38Bush Orders Roadless Logging in Oregon

Rogue Valley, 02.08.2006 13:39

First in the Nation Since 2000

August 7th is now cast as a dark day for America's forests and the people who love them. For the first time since 2000, loggers will begin felling ancient forests in a formerly protected roadless area.

We must stand up to oppose it!

A massive protest to decry this precedent-setting destruction will take place at the Siskiyou-Rogue River National Forest Service office, 333 W. 8th St. in Medford at noon on August 7th.Dresden: Deutsche Stimme Pressefest - Infos &amp; Updates

Germany, 02.08.2006 10:39

Das "Deutsche Stimme Pressefest", eines der größten Events für die rechtsextreme Szene in Deutschland, findet am 5. August in Dresden - Pappritz statt.
Die "Deutsche Stimme" ist das Parteiorgan der rechtsextremen NPD. Bis zu 7000 Nazis aus ganz Europa werden erwartet - antifaschistischer Protest hat sich angekündigt...
Deutsche Stimme Pressefest 2006:
+++ Aktionen gegen den Vermieter des Grundstückes: 1 | 2 +++ Aktionen gegen Geschäftemacherei mit rechts 1 | 2 +++ Aktuelle news im WAP - Ticker (WML-Plugin benötigt) +++

Berichte der vergangenen Jahre: 2005 | 2004criminalització i repressió (ca)

Barcelona, 02.08.2006 10:09

4f: ja fa 6 mesos de presó injusta

Una persona greument ferida, un cas ple de contradiccions, un muntatge políticopolicial buscant cap de turc i uns innocents a la presó

Situació dels presos del 4F: comunicat de l'Alex a la fi de la vaga de fam ::: comunicat del Juan presoner a Trinitat ::: Rodrigo, Juan, Alex i Mariana deixen la vaga de fam ::: situació dels presos i una mare durant la vaga de fam ::: entrevista a la mare d'un dels detinguts

4 Agost 2006: Jornada d'acció internacional pels presos del 4f

mostres de suport: acció a l'eixample de suport als presos 4f ::: kafeta a sant boi ::: manifestació de suport ::: concetració a la presó de joves ::: acció a la model ::: solidaritat a Vilafranca ::: solidaritat des de Santiago ::: solidaritat a Buenos aires ::: solidaritat a la marxa pels presos mapuches ::: accions de solidaritat a Àustria + signatures de suport

notícies relacionades: s'interposa una querella criminal contra l'alcalde Clos ::: noves condemnes i noves denuncies a policies per colpejar detinguts ::: 19 anys i mig de presó per Guillem Godó ::: suspès el judici per l'acció al saló de l'ensenyament ::: solidaritat amb els presoners de JaénII :::

+info: >>>criminalització i repressió + karcelonacriminalización y repressión (es)

Barcelona, 02.08.2006 10:09

4f: 6 meses de prisión injusta

Una persona gravemente herida, un caso lleno de contradicciones, un montage políticopolicial buscando cabeza de turco y unos innocentes en prisión

Situación de los presos del 4F: comunicado de Alex al final de la huelga de hambre ::: comunicado de Juan prisionero en Trinitat ::: Rodrigo, Juan, Alex y Mariana deixen la huelga de hambre ::: situación de los presos y una madre durante huelga de hambre ::: entrevista a la madre de uno de los detenidos

4 Agosto 2006: Jornada de acción internacional para los presos del 4f

muestras de apoyo: acción en el eixample de apoyo a lps presos 4f ::: kafeta en sant boi ::: [15jul]manifestación de apoyo ::: concetración en la prisión de jóvenes ::: acción en la modelo ::: solidaridad en Vilafranca ::: solidaridad desde Santiago ::: solidaridad en Buenos aires ::: solidaridad en la marcha por los presos mapuches ::: acciones de solidaridad en Austria + firmas de apoyo

noticias relacionadas: se interpone una querella criminal contra el alcalde Clos ::: noves condenas y nuevas denuncias a policias per golpear detenidos ::: 19 años y medio de prisión para Guillem Godó ::: suspendido el juicio por la acció en el saló de l'ensenyament ::: solidaridad con los presos de JaénII :::

+info: >>>criminalitzación y represión + karcelonaMurray Bookchin

Scotland, 02.08.2006 09:39

Murray Bookchin, anarchist, social ecologist and communalist has died at the age of 85 in Burlington, Vermont, USA.BIMC Film Premiere: Our Sufferings in this Land

Bristol, 02.08.2006 09:08

Monday August 7th 2006 @ Cube Cinema. Doors open 7.30pm, film starts at 8pm Monday August 7th 2006 @ Cube Cinema. Doors open 7.30pm, film starts at 8pm. £2/3 though nobody turned away for lack of funds. Bristol Indymedia is pleased to screen the first ever showing of a the first feature length documentary by Bristol activist and filmmaker Ed Hill. Ed visited Palestine on a two week Olive Harvest trip orgainsed by Zaytoun (the UK cooperative that imports Palestinian olive oil) and the International Women’s Peace Service, back in November 2005...Through interviews with farmers, teachers, activists, and ordinary people, woven together with the story of the trip Ed gives us a personal view of Palestine and seeks understanding of world politics. His message is clear - that everyone has the power to make a difference.Monday August 7th 2006. Doors open 7.30pm, film starts at 8pm.Venue: Cube Cinema, Dove St South (off Kings Square). £2/3 though nobody turned away for lack of funds. Full article| Bristol Indymedia Film Premiere: Our Sufferings in this Land | Other Middle East Related Stories: Vigil For Lebanon & Palestine | Stop The War National Demonstration - Saturday August 5th | Local MPs: ALL targeting of civilians in Mid-East is "unacceptable, immoral and illegal" | Bristol contacts for Lebanon bomb-makers | How to Report Israel to the International Court - plus a piece on Hezbullah | National Stop The War Demonstration - Manchester - 23/9/2006 | Yo Bliar!...A Word from Lebanon |Contribute An ArticleBillboard Against War

Portland, 02.08.2006 08:38

WARSAW (CAPITAL OF POLAND) - At the high noon, on 25 July 2006, I stuck with friends political billboard against occupation of Iraq. It was illegal action and it took us about 20 minutes. We were very lucky becouse we had find good place near ,,Arkadia'' trade center, which is one of biggest trade centers in Europe. Every week tousands of people come to this place. Slogan on poster says: ,,STOP OCCUPATION OF IRAQ''. This is our (Edward Abramowski Anarchist Group) fifth project and we were making it for two weeks. Cheers!palestine journal: 2 august

Portland, 02.08.2006 08:38

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter." -- Dr. Martin Luther King, Jr.

Here is a journal sent from Hanady Salman, editor of the Lebanese paper As-Safir.....
I feel I could have written it myself.
"We write the news while crying", she says.
hey, aren't we reporters supposed to be able to 'separate themselves' from their story....de-personalize it? I mean, we're supposed to be 'objective', "not take sides"....

somehow though.....we just can't keep from crying.

read more >>

related: [ Supporters of Hezbollah | The Meat Grinder | The "Human Shield" LIE Exposed | This is what is really happening on the Lebanese border ]Qana Massacre Protested at State Department Rally

Portland, 02.08.2006 08:38

Washington, D.C. - It was steamy at "Foggy Bottom," the site of the U.S. State Department's headquarters, on Monday, July 31, 2006, near the campus of George Washington U., at 23rd and C St. (NW). The noon time heat and high humidity were only a part of it. It even got hotter as the passionate speakers/chanters ripped into the U.S. Secretary of State, Condi Rice; the Bush-Cheney Gang; and the ongoing wrongs of Zionist Israel in Lebanon. They were there to demand a ceasefire in Lebanon and to protest the Qana Massacre. The sponsors for the rally were Arab-American and Peace groups. It was attended by about 100 demonstrators.

Background: The Israeli Occupation Forces (IOF) targeted for bombing a shelter at Qana (Cana), in Southern Lebanon on Sunday, July 30, 2006. The air strike cost the lives of 56 civilians, most of them children. The Israelis' lame excuse that it was "a mistake," rang hollow, especially coming after the recent IOF's attack on a UN outpost at Khiyam, also in Southern Lebanon, that took the lives of four unarmed observers. Media reports indicate the bomb used at Khiyam, a precision-guided U.S.-made weapon, was the identical kind employed at Qana. (1) Qana (or Cana) is also the same village the IOF viciously shelled on April 18, 1996, killing 110 civilians, many of them women and children. (2)Global Warming: Cascadia’s possible future

Portland, 02.08.2006 08:38

Many people I know who live in the Portland area and the Willamette Valley think that as the sea levels rise we will be immune to the drastic changes. Some believe that only those living on seaboards will be displaced. However, as Gore's docu-movie and others point out. Not only are the ice caps melting but the tundra is melting (think permafrost). A huge body of fresh water is about to be released into ground water, streams and rivers, lakes, and the atmosphere. How will this affect people in the Cascadia? Aside from the affect on weather a great deal of underground water is about to be released into the biosphere. According to several sources, anyone in low-lying areas will be affected. And, people in high lying areas will find it hard to find potable water. Some say that the super-fund sites and chemical dumps that have been contained along rivers and streams and underground vaults (think the Umatilla Chemical Depot in Hermiston, Oregon or the areas of the Willamette River around North Portland) will add high level pollution to this released water. Beyond the discussion of pollution, there needs to be a discussion about water borne disease and increasing and changing insect populations.Photos from the Lebanon/Palestine Rally

Portland, 02.08.2006 08:38

On Sunday I was greeted by more than 500 supporters of Lebanon and Palestine in what proved to be an amazing day of solidarity on this front. I managed to take lots of pictures including a couple of the TWO counter=protesters who were attempting to incite physical altercations...

The speeches said it all, Israel is occuping Lebanon and HAS been occupying Gaza for FAR too long. THe Anti US government sentiment was shared by Muslim, Christian, Jew and Rebel alike. It was shocking to me to see and HEAR so many voices coming together. When they had the rally a couple of weeks ago, things were relatively quiet, but not today. Voices were raised and they were raised with anger. I was a bit worried about my sign decrying the US and Israel as the new 3rd Reich, but those worries were soon aliviated when I saw the COUNTLESS signs comparing both countries to Nazi Germany. Nobody can deny the comparison. [ read more ]

Photos of the Rally against Israel's war crimes

About 1000 people were at a rally on July 30 in downtown Portland to condemn Israel's war crimes against civilians in Lebanon and Gaza.

Many of the protest signs and the speakers articulated these messages: our horror, outrage and condemnation of Israel's merciless and unrelenting killing of civilians (especially the children!) in Lebanon and Gaza; an immediate ceasefire; an end to Israeli occupation in both countries; justice and peace for the Lebanese and Palestinian people.

There was a palpable sadnesss in the air for as people sang and spoke about their love and support for Lebanon and Palestine, we all knew that these countries were/are still being destroyed, and more people are dying as Israel's war crimes and terrorism continue, with US money and complicity. [ read more ]Society and Ecology: Murray Bookchin Dies

San Diego, 02.08.2006 08:08

The libertarian socialist, anti-capitalist thinker, activist and founder of the Social Ecology school Murray Bookchin died on Sunday. See an obituary at nyc indymedia here.

From the Anarchist Archives, Bootkin's essay Society and Ecology:
The problems which many people face today in "defining" themselves are by no means personal ones. These problems exist not only for private individuals; they exist for modern society as a whole. We suffer not only as individuals from alienation and confusion over our identities and goals; our entire society, conceived as a single entity, seems unclear about its own nature and sense of direction. If earlier societies tried to foster a belief in the virtues of cooperation and caring, thereby giving an ethical meaning to social life, modern society fosters a belief in the virtues of competition and egotism, thereby divesting human association of all meaning--except, perhaps, as an instrument for gain and mindless consumption.

We live under the constant threat that the world of life will be irrevocably undermined by a society gone mad in its need to grow--replacing the organic by the inorganic, soil by concrete, forest by barren earth, and the diversity of life-forms by simplified ecosystems; in short, a turning back of the evolutionary clock to an earlier, more inorganic, mineralized world that was incapable of supporting complex life-forms of any kind, including the human species.

Whatever has turned human beings into "aliens" in nature are social changes that have made many human beings "aliens" in their own social world. The domination of the young by the old, of women by men, and of men by men. Until society can be reclaimed by an undivided humanity that will use its collective wisdom, cultural achievements, technological innovations, scientific knowledge, and innate creativity for its own benefit and for that of the natural world, all ecological problems will have their roots in social problems.Teens, parents, youth activists protest Mayor's curfew

DC, 02.08.2006 06:10

On August 31, about an hour before the curfew went into effect, members of youth service organizations gathered with aprents and teens in front to the district building to condemn the curfew. Audio of Press Conference Photo by: Elvert BarnesHeat wave Takes Toll on Livestock, Crops

San Francisco Bay Area, 02.08.2006 06:10

Parts of California's Central Valley endured 10 days or more in a row of temperatures in excess of 100 degrees in mid-July. Some 100 people perished in the heat, the majority of them senior citizens whose bodies don't cool themselves as well as younger people. Thousands of animals died on farms: over a million "pounds" of poultry, and thousands of cows, primarily dairy cows. Extra-hot temperatures, growth in the state's $5 billion dairy industry, and fewer rendering plants to dispose of the animals combined to cause a crisis for farmers in the state.Fort III bezetting

Antwerpen, 02.08.2006 05:38

Bezetting Fort IIIAnarchist

Manila, 02.08.2006 03:39

Murray Bookchin 1921-2006Impeachment Town Hall Meeting, Aug. 15th, 7:00pm Faulkner

Santa Barbara, 02.08.2006 03:07Fidel Castro's Health Forces Him to Step Down, Temporarily

San Francisco Bay Area, 02.08.2006 02:38

Cuban President Fidel Castro handed over power for the first time in his nearly 50 years at the head of the Caribbean island nation on July 31st. A recent trip to Argentina, as well as the July 26th celebration of the anniversary of the assault on the Moncada barracks, have taken a toll on the 79 year-old man's health. Castro was forced to undergo emergency surgery to correct intestinal bleeding and was reportedly recovering on Tuesday night. Castro "provisionally" delegated his presidential duties to his brother, for what Fidel predicted would be a period of several weeks.Yvon Neptune Released from Prison to Seek Medical Care

San Francisco Bay Area, 02.08.2006 01:39

After more than two years in prison and a fifteen month hunger-strike, former Haitian Prime Minister Yvon Neptune was freed in order to seek medical treatment on Thursday, July 27th. Neptune is one of the most high profile political prisoners who have been detained by the U.S.-backed interim government in Haiti. He was jailed shortly after the 2004 coup that ousted Haitian President Jean Bertrand Aristide. The intermittent hunger strike has taken a heavy toll on the 59 year-old former Prime Minister's health.Ato pela libertação do camponês Ruço

Brasil, 02.08.2006 01:39

CRIMINALIZAÇÃO DOS MOVIMENTOS SOCIAISEncontro nacional amplia organização do movimento

Brasil, 02.08.2006 01:39

MOVIMENTO PASSE LIVREHURRY - STOP the National Security Surveillance Act, S. 2453

Portland, 02.08.2006 00:38

Senator Arlen Specter's solution for the President's refusal to obey U.S. law requiring warrants for wiretapping Americans is to change the pesky law in order to make the President's warrantless wiretapping program legal. He is now trying to pass the National Security Surveillance Act, S. 2453. We Need To Stop This!

So far this has happened -- SAN FRANCISCO - The Bush administration appealed a court decision Monday that allowed a lawsuit to go forward challenging the president's warrantless domestic spying program.

In rejecting government claims that the suit could expose state secrets and jeopardize the war on terror, U.S. District Judge Vaughn Walker ruled July 20 that the eavesdropping was so widely reported there appears to be no danger of spilling secrets. Walker also said he did not see how allowing the lawsuit to continue could threaten national security. Walker is the only judge to rule against the government's claim of a "state secrets privilege."

And this is where I as well as BORDC are asking everyone to contact their Senators now and at the very latest by Aug 2!
<<<< You are on page 453 of 1069 pages >>>>
Jump to page: